15-08-2020

УСПЕХ ЗА NIKON С ЧЕТИРИ СПЕЧЕЛЕНИ НАГРАДИ EISA AWARDS 2020-2021

Амстердам, Нидерландия, 15 август 2020 г.: Днес от Nikon имат удоволствието да обявят, че четири от техните продукти постигнаха успех при раздаването на наградите EISA Awards 2020-2021. Nikon Z 50 спечели наградата „Best Buy Camera“ (Най-добър фотоапарат за купуване), а Nikon D780 взе наградата „Full Frame Camera“ (Най-добър пълнокадров фотоапарат). Обективите NIKKOR също са победители – AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR получи наградата „Professional Telephoto Zoom Lens“ (Професионален телефото вариообектив), а NIKKOR Z 85mm f/1.8 S – „Portrait Lens“ (Обектив за портретна фотография).

Z 50 – фотоапарат APS-C/DX и един от водещите безогледални продукти на Nikon, заслужи внимание със своята лека и компактна конструкция, както и с конкурентната си цена. Най-новата актуализация на фърмуера 2.0 на Nikon означава също, че фотоапаратът включва АФ с детекция на животни – функция, която е популярна при други фотоапарати на Nikon. От своя страна, новата система Hybrid-AF на D780 означава, че този фотоапарат беше силен конкурент в своята категория, като скоростта и възможностите му за заснемане на видео също му помогнаха да спечели наградата.

Тези четири награди демонстрират непрекъснатият ангажимент на Nikon за предлагане на иновативно оборудване, което позволява на фотографите да разчупват границите на възможното, творчески и технически.

Коментари на EISA за наградата „Best Buy Camera“ 2020-2021, присъдена на Nikon Z 50

С конкурентната си цена и отличното си качество Nikon Z 50 е най-добрият фотоапарат за купуване за 2020-2021 г. Този компактен безогледален фотоапарат със сензор APS-C (DX) е лесен за използване и перфектен за пътуване, с добре конструирано и устойчиво на атмосферни влияния тяло. Той осигурява добро качество на изображението с добър динамичен диапазон, който позволява възстановяване на детайлите както в силно осветените елементи, така и в дълбоките сенки. Z 50 използва същия процесор EXPEED 6 като пълнокадровите модели на Nikon, което дава възможност за запис на 4K видео при 30 кадъра/сек или до 120 кадъра/сек при Full HD. Автоматичното фокусиране е бързо и прецизно, с много полезна функция за АФ с детекция на очи и (благодарение на актуализация на фърмуера) АФ с детекция на животни.

EISA коментира наградата „Full Frame Camera“ 2020-2021 за Nikon D780

D780 на Nikon е пълнокадров DSLR с 24,5-мегапикселов BSI CMOS сензор. В комбинация с бързия процесор за изображения EXPEED 6 това осигурява вградена чувствителност до ISO 51 200, като открива повече възможности за творческа фотография. Накланящият се сензорен екран с LCD дисплей помага на фотографите и видеооператорите да направят желаната снимка, дори от висок или нисък ъгъл. Този наследник на Nikon D750 носи множество усъвършенствания, като първокласна обработка на изображенията, по-добри възможности за заснемане на видео (до 30 кадъра/сек при 4K UHD с N-Log), снимане на забавен кадър и през интервал. Освен това значително подобрената система Hybrid-AF гарантира бързо автоматично фокусиране при правене на снимки и филми с помощта на екрана с LCD дисплей.

EISA коментира наградата „Professional Telephoto Zoom Lens“ 2020-2021 на AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR

Този фотоапарат с мощно телефото увеличение е подходящ за професионална употреба в трудни условия. Неговата постоянна голяма максимална диафрагма в целия диапазон на фокусното разстояние предлага предимства в много ситуации, включително при снимане на портрети, спорт на закрито и на открито и фотография на природата. Дори при максималната диафрагма f/2,8, NIKKOR осигурява изключителната разделителна способност на пълнокадровите DSLR фотоапарати с минимална хроматична аберация, благодарение на използването на новото SR (късовълново рефракционно) стъкло на Nikon. Освен това се справя блестящо с ефективната стабилизация на изображението и с цялостната защита от атмосферни влияния. Съвместимостта с телеконверторите на Nikon с увеличение 1,4 и 2 пъти носи допълнителна гъвкавост.

ESIA коментира наградата „Portrait Lens“ 2020-2021, присъдена на NIKKOR Z 85mm f/1.8 S

Това е зашеметяващо допълнение към безогледалната система Z на Nikon – превъзходен обектив за портретна фотография с класическото фокусно разстояние 85 мм, който се откроява сред някои много силни конкуренти. Като най-добрият 85-милиметров обектив на Nikon до този момент, той се представя отлично при f/1,8, с точната степен на омекотяване и засенчване на ръбовете, от която се нуждаят взискателните портретни фотографи, докато оптичните характеристики са технически перфектни, когато диафрагмата се затваря с няколко стопа. В допълнение, този обектив няма изкривяване, осигурява висока скорост на автоматично фокусиране и конструкцията му отговаря на високи стандарти, включително за устойчивост на атмосферни влияния, така че да се използва при всякакви условия.

Всяка година наградите EISA Awards се връчват на тези нови продукти, които съчетават успешно модерни технологии и желани функции с водеща в класа си производителност. Наградите EISA Awards обхващат диапазона от най-достъпните стойностни продукти до най-амбициозните реализации на съвременната потребителска електроника. Категориите за награди се променят от година на година, отразявайки развитието на дизайна и свързаността на продуктите, но всеки носител на награда EISA остава най-добрият в своя клас.

За повече информация посетете уебсайта на EISA: https://www.eisa.eu/