01-04-2018

NIKON СИ ПАРТНИРА С NOOR ЗА РЕПОРТАЖИ И МАЙСТОРСКИ КЛАСОВЕ ПРЕЗ 2018 Г.

Амстердам, Нидерландия, 1 април 2018 г.: Тази година Nikon отново обединява усилия с NOOR, за да помогне на базирания в Амстердам екип от документални фотографи да разкаже историите, които трябва да получат гласност. Nikon осигурява фотоапарати и обективи за дългосрочните проекти на NOOR, които хвърлят светлина върху причините за глобално безпокойство. Това сътрудничество също така дава възможност на амбициозни документални фотографи от цяла Европа да се възползват от експертния опит на специалистите чрез обучения, организирани от Академията Nikon-NOOR.

Сред груповите проекти на NOOR, подпомагани от Nikon, са Климатични промени, който обхваща проблемите, възникващи в резултат на промените в околната среда и покачващото се морско равнище, в две части – „Последици“ и „Решения“. Проектът Робство в наши дни разследва трафика на хора и търговията с роби в световен мащаб, които се случват и до ден днешен.

Академията Nikon-NOOR откри сезона за 2018 г. с обучения през пролетта в Полша, Швеция и Белгия. Предстои да бъдат обявени и по-късни дати за тази година. За всеки майсторски клас в дадено местоположение ще се приемат по 15 участници, които ще имат възможност да усъвършенстват портфолиата си чрез тясно сътрудничество с водещи фотожурналисти. Участниците ще могат да подобрят уменията си за последователно представяне на изображения и визуално повествование, да придобият важен практически опит и да се научат да продават историите си. Менторите от NOOR ще споделят полезна информация от работата си по света, свързана с теми за социални промени, конфликти и екологични проблеми. Nikon спонсорира Академията, така че обучението да е безплатно за всички участници, с цел да насърчи талантливите млади документални фотографи и да стимулира развитието им.

Мишел дю Кроа (Michel du Croix), генерален мениджър на отдела за клиентски опит в Nikon Europe, коментира:

„Nikon се гордее с това, че сътрудничеството с NOOR допринася за документирането на жизненоважни проблеми и вдъхновяването на ново поколение фотографи чрез Академията Nikon-NOOR. Поели сме ангажимент да подкрепяме фотографската общност, като подпомагаме реализирането на вълнуващи и провокиращи мисълта репортажи и споделяме експертен опит с обещаващи фотожурналисти.“

За допълнителна информация вижте:

http://noorimages.com/announcing-the-2018-nikon-noor-academy-masterclasses/