13-10-2017

Nikon D850 получи най-високата оценка от 100 точки, давана някога от DxOMark за пълнокадров сензор на D-SLR фотоапарат

Амстердам, Нидерландия, 13 октомври 2017 г.: Nikon има удоволствието да обяви, че Nikon D850 получи най-високата оценка от 100 точки, давана някога от DxOMark за пълнокадров сензор на D-SLR фотоапарат.

D850, който е първият D-SLR фотоапарат на Nikon с пълнокадров CMOS сензор с формат FX, задно осветяване и ултрависока разделителна способност от 45,7 MP, постигна рекордния резултат след интензивно тестване от DxOMark.

Като се подчертава отличното качество на изображението и възможностите на ISO на фотоапарата, в анализа на DxOMark се посочва, че „внедряването на първия пълнокадров BSI сензор в D-SLR фотоапарат на Nikon със супервисока разделителна способност от 45,7 МР води до качество на изображението на Nikon D850, което не отстъпва и често надвишава това на средноформатните фотоапарати“ и „поставя Nikon D850 в отделна категория по отношение на качеството на изображението“.

Дирк Яспер (Dirk Jasper), продуктов мениджър в Nikon Europe, коментира: „D850 поставя ново начало при качеството на изображението и ние сме щастливи, че това е признато с най-високата оценка, давана някога от DxOMark“.

DxOMark е надеждният браншови стандарт за независими измервания и оценки на качеството на изображението на оптичните елементи при фотоапарати, обективи и смартфони. Общата оценка на DxOMark за сензори се състои от тестване на три компонента, включително дълбочина на цвета за портретна фотография, динамичен диапазон за пейзажна фотография и възможности на ISO при слаба осветеност за снимане на спорт, дива природа и други динамични обекти.

Оценката от 100 точки идва точно навреме, тъй като цялата тази година Nikon празнува 100-годишнината от създаването си.

Пълната рецензия на DxOMark е налична тук.

За повече информация относно наградените продукти на Nikon, моля, посетете www.europe-nikon.com.