Nikon Imaging | България | Европа

19-10-2016

Пригответе се за по-високо ниво на контрол с новия обектив PC NIKKOR 19mm f/4E ED с контрол на перспективата

Амстердам, Нидерландия, 19 октомври 2016 г.: Nikon повишава нивото на гъвкавост на композиране с първия обектив с формат FX и контрол на перспективата (PC), който използва два механизма на завъртане за PC. Идеален за снимане на архитектура, изящно изкуство и пейзажи, PC NIKKOR 19mm f/4E ED е създаден за фотографи, които имат тънък усет за пространство.

Благодарение на ъгъла на изображението и уникалните възможности за накланяне, преместване и завъртане на две нива този обектив с ръчно фокусиране позволява на фотографите да снимат от идеалната изходна позиция. Накланянето и преместването могат да се задействат поотделно и в комбинация, повтаряйки до голяма степен движенията на фотоапарат с широкоформатен изглед. Фотографите могат да упражняват обширен контрол върху фокусната равнина на обектива и лесно да го преместват за създаване на изображения, които не са засегнати от конвергенция. Освен това могат да го накланят за създаване на пейзажи, които са ясни от предния план до фона, без необходимост от затваряне на диафрагмата, както е при стандартните обективи. 19-милиметровият зрителен ъгъл е идеален за големи сгради и пространства, а уникалната оптична конструкция осигурява намаляване на изкривяването, което е често срещано при широкоъгълните обективи, дори при ръбовете на кадъра.

Дирк Яспер (Dirk Jasper), мениджър продуктов маркетинг в Nikon Europe, казва: „Този обектив с формат FX е дългоочаквано допълнение към гамата от обективи NIKKOR с контрол на перспективата на Nikon. Разработен в отговор на изискванията на професионалистите, които работят с PC обективи, той предлага мощна комбинация от ъгъл и безкомпромисно качество на изображението чак до ръба на кадъра.“

Резюме на основните характеристики

19-милиметров ултраширок зрителен ъгъл
19-милиметровият зрителен ъгъл означава, че фотографите могат да заснемат действителните пропорции на сцената или да уловят по-голяма част от сградата и по-малко от предния план.

Висока прецизност: легендарното качество на NIKKOR
Двете асферични лещи до голяма степен намаляват комата и другите типове аберация. Трите елемента от стъкло с изключително ниска дисперсия ограничават до минимум аксиалната хроматична аберация. Нанокристалното покритие на Nikon практически премахва фантомите и отблясъците в целия кадър дори при ситуации с контражур.

Завъртане на две нива за PC: снимане от идеалната изходна позиция
Накланянето и преместването могат да се задействат поотделно или в комбинация. При накланяне може да се завърта до 90° в която и да е посока, като целият обектив също може да се завърта до 90°.

Безпроблемна работа: превъзходна конструкция, изключителна ергономия
Здравият механизъм за преместване позволява безпроблемна работа. Обективът е компактен и тежи приблизително 885 г. Освен това е снабден с флуорното покритие на Nikon, което активно отблъсква водата, праха и замърсяванията, без да влошава качеството на изображението.