Nikon Imaging | България | Европа

14-07-2016

Новата серия Nikon MONARCH HG – най-модерните модели в историята на биноклите MONARCH

Амстердам, Нидерландия, 14-ти юли 2016 г.: Осигуряващи високи оптични резултати с цялостна острота и красиви естествени цветове в компактно тяло, новите бинокли MONARCH HG 8x42 и 10x42 са с най-добрата ефективност сред моделите MONARCH.

Широкото относително зрително поле (60,3˚ за 8×42 и 62,2˚ за 10×42) предлага впечатляваща гледка, а обективът със система за изравняване на полето гарантира ясна видимост в цялата периферия на обектива.

Стъклото с изключително ниска дисперсия (ED) коригира хроматичната аберация, като представя изображенията силно контрастни и с висока резолюция в естествени цветове. Всички обективи и призми са с висококачествено многослойно покритие, а покривната призма е с диелектрично високоотражателно многослойно покритие. Всичко това осигурява изключително впечатляваща гледка с до 92% или по-висока пропускливост на светлината.

Тънкият дизайн впечатлява с лекота и компактност и улеснява носенето по време на пътуване, а корпусът от магнезиева сплав и устойчивият на одраскване обектив гарантират здравина и издръжливост. Дългото очно разстояние осигурява ясно зрително поле дори ако носите очила, а въртящите и плъзгащите се гумени наочници улесняват насочването на погледа в правилната посока. Идеални за занимания на открито, тези бинокли MONARCH HG с пълен с азот корпус и впечатляваща водоустойчивост могат да издържат под вода на дълбочина до 5 м в продължение на 10 минути. Замъгляването на оптичната система отвътре е избегнато дори в среда с ниско налягане до надморска височина от 5 000 м, за да виждате винаги абсолютно ясно нещата, които ви вълнуват.