Nikon Imaging | България | Европа

12-05-2016

Nikon получава награди на TIPA за 2016 г. в три категории за цифровите SLR фотоапарати D5 и D500 и приложението SnapBridge

Амстердам, Нидерландия, 12 май 2016 г.: Nikon Corporation има удоволствието да съобщи, че три продукта на Nikon са удостоени с престижните награди на TIPA за 2016 г., спонсорирани от Асоциацията на техническите фотоиздания (TIPA) – световен авторитет в областта на фотографията и снимачната индустрия. D-SLR фотоапаратът Nikon D5 е победител в категорията „Best DSLR Professional/Action“ (Най-добър професионален D-SLR фотоапарат за актова фотография), на Nikon D500 е присъдено отличието „Best APS-C DSLR Expert“ (Най-добър D-SLR фотоапарат с формат APS-C в средния клас), а приложението SnapBridge е удостоено с наградата „Best Imaging Innovation“ (Най-добро новаторско средство за изображения).

Наградите на TIPA за 2016 г. в различните категории бяха присъдени на най-добрите продукти за фотография и изображения, пуснати на пазара между 1 април 2015 г. и 31 март 2016 г., след гласуване от редакторите на престижни списания за фотоапарати и снимачни продукти от цял свят.

За повече информация, моля, вижте уебсайта на наградите на TIPA за 2016 г.

Коментари на TIPA за Nikon D5 – победител в категорията „Best DSLR Professional/Action“

Вграденият в D5 процесор за обработка на изображенията EXPEED 5 осигурява ниски нива на шума, високоскоростната обработка, необходима за видеоклиповете с детайлност 4K UHD, и бързо непрекъснато снимане с приблизително 12 кадъра/сек (с проследяване с АФ и АЕ). В рамките на една серия снимки могат да бъдат заснети до 200 14-битови беззагубно компресирани изображения във формат RAW. Новият сензорен модул Multi-CAM 20K за автоматично фокусиране е снабден с цели 153 фокусни точки (99 от тях са сензори от кръстосан тип, разположени в центъра и по периферията), които обхващат голяма част от кадъра. Освен това от филмите с детайлност 4K UHD могат да се извличат приблизително 8-мегапикселови неподвижни изображения във формат JPEG, D5 поддържа най-високата стандартна чувствителност в историята на Nikon – ISO 102 400, а диапазонът на детекция на АФ, чиято най-ниска стойност е едва -4 EV, дава възможност за автоматично фокусиране върху обекти при слабо осветление и нисък контраст.

Коментари на TIPA за Nikon D500 – победител в категорията „Best APS-C DSLR Expert“

Новият сензор за обработка на изображенията EXPEED 5 и новият CMOS сензор на Nikon с формат DX допринасят за широкия диапазон от стандартни чувствителности на D500 (ISO 100 – 51 200) с разширяемост до еквивалента на ISO 1 640 000 (Hi 5). D500 е снабден с функция за бързо непрекъснато снимане с приблизителна скорост до 10 кадъра/сек (с проследяване с АФ и АЕ), с която можете да направите до 79 14-битови некомпресирани изображения с формат RAW само в рамките на една серия снимки. Освен заснемане на неподвижни кадри D500 поддържа записване на филми с детайлност 4K UHD (3840 × 2160)/30p, пълна висока детайлност и чрез снимане през интервал. Фотоапаратът е оборудван с 3,2-инчов сензорен дисплей с приблизително 2 360 000 точки, който улеснява заснемането и преглеждането на изображения. D500 поддържа едновременно записване на XQD и SD карта и е съвместим със SnapBridge, така че потребителите могат безпроблемно да го свързват със смартустройства, за да прехвърлят и споделят изображения.

Коментари на TIPA за SnapBridge – победител в категорията „Best Imaging Innovation“

SnapBridge дава възможност за безпроблемно установяване на връзка между фотоапарат и смартустройство през Bluetooth с нисък разход на енергия. След като инсталирате приложението, можете незабавно да прехвърляте изображения от фотоапарата си към пет сдвоени смартустройства. По време на снимане оригиналните JPEG файлове или техни по-малки, 2-мегапикселови копия (с пълна висока детайлност) в същия формат могат автоматично да се прехвърлят и съхраняват на смартустройствата. Също така могат да бъдат включени два вида вградена информация, в това число данни за авторските права и снимането, коментари и логотипи. Освен това приложението поддържа дистанционно снимане от смартустройства. Потребителите могат да използват дисплея на устройството, за да композират и преглеждат изображения в реално време, а при някои фотопарати – и да управляват функции като самоснимачката.

Словната марка и логотипите Bluetooth® са регистрирани търговски марки, притежавани от Bluetooth SIG, Inc., и всяко използване на подобни марки от Nikon Corporation е по лиценз.