ПАРТНЬОРСТВО NIKON-NOOR

NOOR е група от професионални фотожурналисти и документални репортери, отдадени да запознават света със съвременните глобални проблеми. Фотографите му са от страни по целия свят, всички работят по индивидуални и колективни проекти.

NIKON И NOOR СА ПАРТНЬОРИ С ПРОЕКТНА И ОБРАЗОВАТЕЛНА ЦЕЛ

Nikon се гордее с дългогодишното си партньорство с екипа от високо изявени фотожурналисти на NOOR, документиращи сложните проблеми, пред които е изправен светът ни днес. Освен че подпомага мащабните фотографски проекти на NOOR, като например „Храна за размисъл“ (Food For Thought), в който се проучва веригата за снабдяване с храни, Nikon си сътрудничи с NOOR по образователна цел, а именно да вдъхновява бъдещи документални фотографи.

Семинарите на Академията Nikon-NOOR, които се провеждат редовно из цяла Европа, дават възможност на амбициозни фотожурналисти да работят в тясно сътрудничество с професионалисти, за да развиват уменията си. Участниците преглеждат портфолиа заедно с експертите, подобряват техническите си умения в снимането и постпродукцията и получават професионални съвети за това, как да намерят пазар за материалите си.

АКАДЕМИЯ NIKON-NOOR

Ние не просто чакаме да се появи следващото поколение разказвачи на визуални истории. Ние работим активно и ги обучаваме в собствените им държави. От 2009 г. насам водещи документални фотографи на NOOR влязоха в ролята на ментори на нашата академия Nikon-NOOR и пътуват из цяла Европа, за да споделят знанията си с многообещаващи фотожурналисти. Обучили сме повече от 1000 участника от над 70 държави чрез работни семинари, проведени от Казахстан до Истанбул, Швеция и Полша.

Обучителите на NOOR предоставят на Академията много повече от своите фотографски умения. Те помагат на участниците да се научат как да подреждат изображения, как да структурират истории и как да развият собствен фотографски стил. Обучителите споделят важни практически познания и дават указания за работа с асистенти и съвети за безопасност, тъй като много от участниците в тези майсторски класове отиват да работят в зони на конфликт.

Но подкрепата не свършва с това. Чрез Академията Nikon-NOOR участниците стават част от непрекъснато разрастваща се мрежа от млади фотографи и експерти по фотография, които ще продължават да им помагат в хода на тяхното кариерно развитие.