Z 7

Идеи, които вдъхновяват. Изображения, които намират отзвук.
nikon-image

Продуктово представяне на Nikon Z 7

nikon-image

Night Light: Nikon Z 7 with Jamari Lior

nikon-image

Вдъхновен от светлината. Байонет Z.

nikon-image

Голям байонет. Голямо въздействие.

Широкият 55 мм диаметър на байонета означава, че във фотоапарата ви от серия Z влиза повече светлина. Разстоянието от едва 16 мм между байонета и пълнокадровия сензор за изображения на фотоапарата позволява да достига повече светлина до сензора.

Nikkor Z Noct S Line BK

Вдъхновен от светлината.

От сините нюанси на залеза до живописните сенки. Мощният оптичен дизайн на обективите с байонет Z на Nikon в съчетание с широкия байонет ви предоставят възможности да правите вълшебства със светлината.

nikon-image

Невероятна детайлност. Феноменално фокусиране.

Пълнокадровият 45,7-мегапикселов CMOS сензор със задно осветяване с АФ с детекция на фазата във фокалната равнина заснема кристално ясни изображения.

nikon-image

Още повече бързина

Светкавичната скорост на обработка на процесора за изображения EXPEED 6 позволява създаването на изображения с нисък шум и великолепен динамичен диапазон както при високи, така и при ниски стойности на ISO.

nikon-image

ПЪЛЕН КАДЪР. ПЪЛНА ВИЗИЯ.

Приемете предизвикателството на ултрависок брой пиксели с феноменална прецизност. Следвайте интуицията си от единия до другия край на кадъра.

nikon-image

Творете с размах

Запазете остротата с ултраширокото покритие на автоматичното фокусиране (АФ) на 90% от кадъра. В съчетание с невероятните възможности за фокусиране на обективите с байонет Z на Nikon дори обекти в края на кадъра се откриват лесно.

nikon-image

Фокусирайте свободно

Системата за автоматично фокусиране засича движението моментално. Дори малки или бързодвижещи се обекти се проследяват с абсолютна точност при всякаква светлина. Можете да използвате също АФ на малка зона, за да фокусирате най-мъничките детайли.

nikon-image

Сред светлината

Измерване на експозицията с долна граница -4 EV е достъпно при снимане с обектив, който има максимална диафрагма с f/2 или по-светлосилна.

nikon-image

Уловете всяко уникално изражение

Интелигентен процесор за АФ за откриване на лица открива и фиксира лица дори когато обектът погледне за малко настрани.

nikon-image
nikon-image
nikon-image

СТАБИЛНИ

Вградената в камерата система за петосно намаляване на вибрациите (VR) компенсира заклащането на фотоапарата в пет посоки. Снимките остават ясни. Видео клиповете са стабилни.

nikon-image

Действие

Режим Sport (Спорт) осигурява стабилно изображение във визьора при снимане на действия с изключително много динамика или при панорамиране. При снимане на видео петосната оптична система за VR работи с електронно намаляване на вибрациите за създаване на невероятно стабилни видео клипове.

nikon-image

Предимството на пет стопа

Бъдете в крак с действието и светлината. Вградената във фотоапарата петосна оптична система за VR ви позволява да снимате с до пет стопа по-ниски скорости на затвора, отколкото е възможно иначе.²²

nikon-image

Разкривайте всичко

nikon-image

Хипнотизиращо действие

Записвайте пълнокадрови 4K/UHD филми с 30p. Постигайте очарователно движение на забавен кадър с богати на детайли Full HD филми с до 120p. Можете да заснемате с лекота неподвижни кадри, докато снимате в 4K или Full HD.

nikon-image

Висока разделителна способност

Супердискретизацията от 8K позволява 4K видео клипове с впечатляваща острота и детайлност. Бързият процесор EXPEED 6 гарантира голяма чистота на файловете, които са забележително изчистени от шум и ефектите „моаре“ и „грешен цвят“.

nikon-image

Великолепен контрол

Светлият обектив с байонет Z на Nikon предлага безшумно автоматично фокусиране и изящно боке. И можете да получите помощ от функцията за фокус пикинг във фотоапарата, докато местите ръчно фокуса из сцената.

nikon-image

Стабилно движение

Скоростта на автоматично фокусиране и чувствителността на проследяване на АФ могат да се настройват по време на запис на филми. Невероятните възможности за фокусиране на обективите с байонет Z на Nikon намаляват нежеланите ефекти от изместването на зрителния ъгъл при фокусиране и преместването на фокуса при промяна на увеличението.

nikon-image

10-битов N-Log

Създайте характер. Записвайте при голяма 10-битова дълбочина и извличайте 4 пъти повече информация, отколкото със стандартен 8-битов запис, което ви осигурява максимално качество на изображението за редактиране и градация. Активирайте „Съдействие за показване“, за да видите стандартно изображение с обикновена компенсация на градацията.

nikon-image

Извеждане на времеви код

Бъдете в унисон. Записвайте времеви код във формати с пропуск на кадър или без пропуск на кадър и го извеждайте през 10-битов HDMI. Z 7 е съвместим с отворения протокол Atomos: можете да синхронизирате стартирането/спирането на записа на HDMI филм чрез външното си записващо устройство. Или чрез фотоапарата.

nikon-image

Активен D-Lighting

Балансирайте светлината. Активният D-Lighting във фотоапарата балансира светлините и сенките в сцени с висок контраст. Идеално за видео клипове, които трябва да са готови веднага щом приключите.

nikon-image

RAW видео

Редактирайте и градирайте видео клипове с RAW видео данни от сензора на фотоапарата. Nikon Z 7 може да извежда 12-битов RAW видео поток през HDMI към външно записващо устройство, като например Atomos Ninja V.³ ⁴ Тази функционалност може да се активира в сервизен център на Nikon.

nikon-image

ProRes RAW

Видео потокът се записва като ProRes RAW.⁵ Идеално за работни процеси в HDR – получавате максимална гъвкавост при градация и повече детайлност в ярки и тъмни области.

nikon-image

Здрав

Асферичните лещи от стъкло и защитните покрития не позволяват отблясъци, отражения и замърсяване да ограничават изгледа ви. Възползвайте се от добра видимост през нощта и ясни изгледи при ярка светлина.

nikon-image

Ясен

Големият ясен OLED EVF възпроизвежда естествено цветовете и обработва плавно движението. Ясните и стабилни изображения позволяват удобно композиране – дори при бързо панорамиране или увеличение за потвърждаване на фокуса.

nikon-image

Универсален

EVF може да показва изображения така, както ще изглеждат след прилагане на настройките, или можете да изберете естествено изображение, подобно на това в оптичен визьор. Можете да наслагвате основна информация за снимането в помощ на композирането в който и да е от двата изгледа.

nikon-image

Изследвайте

Здравото, но леко тяло от магнезиева сплав и изключително добрата изолация срещу въздействието на атмосферните условия са билетът на този фотоапарат за пътуване навсякъде. Високопрецизният затвор е тестван за 200 000 цикъла. Захватът е дълбок, удобен и сигурен.

nikon-image

Експериментирайте

Намерете ъглите на накланящия се сензорен екран с висока разделителна способност. Плъзнете пръста си по екрана напред и назад за лесен преглед на изображенията на накланящия се сензорен екран с висока разделителна способност и натиснете двукратно някоя част от изображение, за да видите 100%-ов изглед на зоната на изображението във визьора.

nikon-image

Повтаряйте

С основните бутони и контроли, разположени точно където искате, всяка реакция бързо се превръща в навик. Ако сте свикнали да работите с DSLR, горният панел на LCD дисплея ще ви накара да се чувствате като у дома си.

Един адаптер. Безкрайно вдъхновение.

Снимайте с обективи NIKKOR с байонет F и фотоапарат Z на Nikon. Адаптерът за байонет FTZ ви позволява да използвате обективи с байонет F без загуба на качеството на изображението.

nikon-image
nikon-image

Ускорете работния процес със CFexpress

Картите CFexpress тип B се поддържат на Nikon Z 6 и Z 7⁶. Възползвайте се от светкавични скорости на презаписване и невероятно бързо прехвърляне на данни от фотоапарата към компютър. Облекчете работата с големи файлове.

nikon-image

Свързване със смарт устройство

Използвайте вградените функции Wi-Fi® и Bluetooth® за бързо свързване с всяко смарт устройство със SnapBridge. Споделяйте незабавно JPEG файлове. Правете снимки и видео клипове от разстояние.

nikon-image

Свързване с компютър

Прехвърляйте безжично JPEG и RAW изображения безпроблемно в режим на станция или режим „Точка на достъп“. Използвайте предлагания като опция безжичен предавател WT-7A за кабелна/безжична LAN връзка на по-големи разстояния.

nikon-image
nikon-image
nikon-image
nikon-image
nikon-image
nikon-image

Технически характеристики

ВидБезогледален
Байонет за монтиране на обективаБайонет Z на Nikon
СензорFX (пълен кадър), CMOS, 35,9 мм x 23,9 мм
Общ брой пиксели46,89 милиона
Прахопочистваща системаЕталонни данни за опцията „Изтриване на следи от прах от изображението“ (изисква Capture NX-D); почистване на сензора за изображения.
Ефективни пиксели45,7 милиона
Размер на изображението (в пиксели)Зона на изображението във визьора FX (36 x 24), (L) 8256 x 5504 (45,4 милиона), (M) 6192 x 4128 (25,6 милиона), (S) 4128 x 2752 (11,4 милиона).
Зона на изображението във визьора DX (24 x 16), (L) 5408 x 3600 (19,5 милиона), (M) 4048 x 2696 (10,9 милиона), (S) 2704 x 1800 (4,9 милиона).
5:4 (30 x 24) зона на изображението във визьора, (L) 6880 x 5504 (37,9 милиона), (M) 5152 x 4120 (21,2 милиона), (S) 3440 x 2752 (9,5 милиона).
Зона на изображението във визьора 1 : 1 (24 x 24), (L) 5504 x 5504 (30,3 милиона), (M) 4128 x 4128 (17,0 милиона), (S) 2752 x 2752 (7,6 милиона).
16:9 (36 x 20) зона на изображението във визьора, (L) 8256 x 4640 (38,3 милиона), (M) 6192 x 3480 (21,5 милиона), (S) 4128 x 2320 (9,6 милиона).
Снимки, направени по време на запис на филм с размер на кадъра 3840 x 2160: 3840 x 2160.
Снимки, направени по време на запис на филм с други размери на кадъра: 1920 x 1080.
Файлови формати за съхранениеNEF (RAW): 12-битови или 14-битови (компресиране без загуби, с компресиране или без компресиране); налични са големи, средни и малки (средните и малките изображения се записват с дълбочина 12 бита, като се използва компресиране без загуби).
TIFF (RGB).
JPEG: Съвместимост с JPEG-Baseline, с добро (приблиз. 1:4), нормално (приблиз. 1:8) или базово (приблиз. 1:16) компресиране; предлага се компресия „Оптимално качество“.
NEF (RAW)+JPEG: единична снимка, записана във формати NEF (RAW) и JPEG.
Допълнителна информация

¹ Към 23 август 2018 г.
² На база на стандартите на CIPA
³За да бъдат съвместими с Nikon RAW видео, външните записващи устройства Atomos Ninja V може също да изискват актуализация на фърмуера. За повече информация посетете уебсайта на Atomos.
⁴ Подгответе своя фотоапарат Z 7 за 12-битов RAW видео изход. Изтеглете най-новата актуализация на фърмуера и след това занесете фотоапарата в сервизен център на Nikon за активиране на RAW. Възможно е да възникнат разходи при активиране на RAW. Моля, обърнете се към сервизния център.
Изтеглете най-новия фърмуер оттук
Намерете вашия сервизен център на Nikon тук
⁵ ProRes RAW е RAW видео формат, разработен от Apple Inc. през 2018 г.
⁶ Поддържат се карти CFexpress тип B, произведени от Sony, ProGrade и Lexar. В бъдеще ще бъдат добавени още марки карти чрез актуализации на фърмуера.

Словната марка Bluetooth® и логотипите са регистрирани търговски марки, собственост на Bluetooth SIG, Inc., и използването на такива марки от Nikon и нейните свързани лица е по лиценз.
Wi-Fi® и логото Wi-Fi Certified са регистрирани търговски марки на Wi-Fi Alliance®.
Всички търговски марки на Nikon са търговски марки на Nikon Corporation.


Код на артикул
Z 7 – VOA012BE
Комплект Z 7 24-70 f/4 – VOA010K001
Комплект Z 7 FTZ – VOA010K002
Комплект Z 7 24-70 f/4 + 64GB XQD – VOA010K006
Комплект Z 7 24-70 f/4 + FTZ + 64GB XQD – VOA010K008