Z 6

24,5 MPISO 100 – 51 20012 КАДЪРА/СЕК4K ФИЛМИ5 GHZ WI-FI®

Ако нещо ви вълнува, направете го. Ако нещо вдъхновява, изживейте го.

nikon-image

Първи впечатления от Nikon Z 6 с фотографа в областта на кулинарията и начина на живот Доминик Чери

Вашето виждане. Вашият глас.

Реализирайте идеите си. Когато разполагате със светлосилен пълнокадров сензор за снимане, имате способността да оставите своя отпечатък.

nikon-image
nikon-image

Острота от край до край

Пълнокадровият 24,5-мегапикселов CMOS сензор със задно осветяване с АФ във фокалната равнина заснема богати на детайли, кристално ясни изображения.

nikon-image

Още повече бързина

Светкавичната скорост на обработка на процесора за изображения EXPEED 6 позволява създаването на изображения с нисък шум и великолепен динамичен диапазон както при високи, така и при ниски стойности на ISO.

nikon-image

Голям байонет. Голямо въздействие.

Широкият 55 мм диаметър на байонета означава, че във фотоапарата ви от серия Z влиза повече светлина. Разстоянието от едва 16 мм между байонета и пълнокадровия сензор за изображения на фотоапарата позволява да достига повече светлина до сензора.

Nikkor Z Noct S Line BK

Вдъхновен от светлината

От сините нюанси на залеза до живописните сенки. Мощният оптичен дизайн на обективите с байонет Z на Nikon в съчетание с широкия байонет ви предоставят възможности да правите вълшебства със светлината.

ISO 100 – 51 200. Вдъхновение дори на тъмно.

Имате свободата да улавяте детайли в тъмнината – от градски сцени в малките часове на нощта до портрети при слаба светлина.

nikon-image
nikon-image

Един адаптер. Безкрайно вдъхновение.

С адаптера за байонет FTZ, монтиран на фотоапарата Z 6, спокойно можете да използвате съществуващите обективи NIKKOR с байонет F. Качеството на изображението не се губи по никакъв начин. Плюс това, че обективи без VR ще постигнат нови нива на острота чрез вградената във фотоапарата система за VR.

Научете повече
nikon-image

That look. That moment.

With Eye-Detection AF, your Nikon Z camera can lock onto your subject’s eye whether they’re alone or a face in a crowd. You select which eye to focus on via the multi-selector, and the camera maintains focus even if the eye is briefly obscured.
nikon-image

Творете с размах

Запазете остротата с ултраширокото покритие на автоматичното фокусиране (АФ) на 90% от кадъра. В съчетание с невероятните възможности за фокусиране на обективите с байонет Z на Nikon дори обекти в края на кадъра се откриват лесно. А вертикалното снимане е невероятно прецизно.

nikon-image

Фокусирайте свободно

Системата за автоматично фокусиране засича движението моментално. Дори малки или бързодвижещи се обекти се проследяват с абсолютна точност при всякаква светлина. Можете да използвате също АФ на малка зона, за да фокусирате най-мъничките детайли.

nikon-image

Сред светлината

Измерване на експозицията с долна граница -4 EV е достъпно при снимане с обектив, който има максимална диафрагма с f/2 или по-светлосилна. Откривайте нюансите в сенките. Улавяйте детайлите дори когато луната е единственият източник на светлина.

nikon-image

Уловете изражението

Интелигентен процесор за АФ за откриване на лица открива и фиксира лица. Онзи уникален поглед. Онова уникално изражение. Няма да ги пропуснете – дори ако някой се движи бързо.

Лесно проследяване на обектите

Понякога се случват много неща едновременно. Затова е задължително да можете бързо да превключвате между движещите се обекти във вашия кадър. Или да фиксирате проследяването с предсказващ фокус върху точно един обект и да не се отклонявате към други. Персонализирайте бутоните Fn на фотоапарата или обектива, за да активирате проследяване на обектите в режим „АФ с автоматична зона“, винаги когато е нужно, което ви дава усещане за работа като с DSLR.

nikon-image

Синхронизацията е всичко

Непрекъснато снимане с 12 кадъра/сек Открийте красотата на пълния кадър в разгара на действието.

nikon-image
nikon-image
nikon-image

Стабилни

Вградената в камерата система за петосно намаляване на вибрациите (VR) компенсира заклащането на фотоапарата в пет посоки. Снимките остават ясни. Видео клиповете са стабилни.

nikon-image

Действие

Режим Sport (Спорт) осигурява стабилно изображение във визьора при снимане на действия с изключително много динамика или при панорамиране. При снимане на видео петосната оптична система за VR работи с електронно намаляване на вибрациите за създаване на невероятно стабилни видео клипове.

nikon-image

Предимството на пет стопа

Вградената във фотоапарата петосна система за оптично намаляване на вибрациите ви позволява да снимате с до пет стопа по-ниски скорости на затвора, отколкото е възможно иначе.² Заснемайте по-ясни снимки при здрачаване или филмови сцени без нежеланите ефекти от заклащането на фотоапарата.

Ако можете да видите нещо, можете да го заснемете

Композирайте свободно. Усъвършенстваният електронен визьор с 3 686 000 точки запазва изгледа плавен. Ултрасветлият и ултраясен EVF не оставя нищо извън кадъра.

nikon-image

Здрав

Асферичните лещи от стъкло и защитните покрития не позволяват отблясъци, отражения и замърсяване да ограничават изгледа ви. Ще виждате всичко ясно, независимо дали изследвате нощта, или снимате при ярка дневна светлина.

nikon-image

Ясен

Големият ясен OLED EVF възпроизвежда естествено цветовете и обработва плавно движението. Ясните и стабилни изображения позволяват удобно композиране – дори при бързо панорамиране или увеличение за потвърждаване на фокуса.

nikon-image

Универсален

EVF може да показва изображения така, както ще изглеждат след прилагане на настройките, или можете да изберете естествено изображение, подобно на това в оптичен визьор. Можете да наслагвате основна информация за снимането в помощ на композирането в който и да е от двата изгледа.

nikon-image

Истински експресионизъм

nikon-image

Хипнотизиращо действие

Записвайте пълнокадрови 4K/UHD филми с 30p. Постигайте очарователно движение на забавен кадър с богати на детайли Full HD филми с до 120p. Можете да заснемате с лекота неподвижни кадри, докато снимате в 4K или Full HD.

nikon-image

Висока разделителна способност

Супердискретизацията от 6K позволява 4K видео клипове с впечатляваща острота и детайлност. Бързият процесор EXPEED 6 гарантира голяма чистота на файловете, които са забележително изчистени от шум и ефектите „моаре“ и „грешен цвят“.

nikon-image

Великолепен контрол

Светлият обектив с байонет Z на Nikon предлага безшумно автоматично фокусиране и изящно боке. И можете да получите помощ от функцията за фокус пикинг във фотоапарата, докато местите ръчно фокуса из сцената.

nikon-image

Стабилно движение

Скоростта на автоматично фокусиране и чувствителността на проследяване на АФ могат да се настройват по време на запис на филми. Невероятните възможности за фокусиране на обективите с байонет Z на Nikon намаляват нежеланите ефекти от изместването на зрителния ъгъл при фокусиране и преместването на фокуса при промяна на увеличението.

nikon-image

10-битов N-Log

Създайте характер. Записвайте при голяма 10-битова дълбочина и извличайте 4 пъти повече информация, отколкото със стандартен 8-битов запис, което ви осигурява максимално качество на изображението за редактиране и градация. Активирайте „Съдействие за показване“, за да видите стандартно изображение с обикновена компенсация на градацията.

nikon-image

Активен D-Lighting

Балансирайте светлината. Активният D-Lighting във фотоапарата балансира светлините и сенките в сцени с висок контраст. Идеално за видео клипове, които трябва да са готови веднага щом приключите.

nikon-image

Извеждане на времеви код

Бъдете в унисон. Записвайте времеви код във формати с пропуск на кадър или без пропуск на кадър и го извеждайте през 10-битов HDMI. Z 6 е съвместим с отворения протокол Atomos: можете да синхронизирате стартирането/спирането на записа на HDMI филм чрез външното си записващо устройство. Или чрез фотоапарата.

nikon-image

ProRes RAW от RAW на фотоапарат

Осигурете си максимална гъвкавост при снимане на видео. Nikon Z 6 може да извежда 12-битов RAW видео поток към външно записващо устройство, като например Atomos Ninja V.³ ⁴ Видео потокът се записва като ProRes RAW ⁵, което ви дава максимална гъвкавост при градация и повече детайлност в ярки и тъмни области. Тази функционалност може да се активира в сервизен център на Nikon.

nikon-image

Създаден да бъде издръжлив

Здравото, но леко тяло от магнезиева сплав и изключително добрата изолация срещу въздействието на атмосферните условия са билетът на този фотоапарат за пътуване навсякъде. Издръжливият високопрецизен затвор е тестван за 200 000 цикъла.

nikon-image

Майсторство при всеки ъгъл

Чрез накланящия се LCD дисплей можете да управлявате функциите за АФ и освобождаване на затвора с помощта на сензорни контроли. А дисплеят с висока разделителна способност улеснява прегледа на снимките при всякаква светлина.

nikon-image

Удобен захват

Дълбокият и сигурен захват на този фотоапарат ви кара да го усещате като част от ръката си. Няма да пожелаете да го оставите.

nikon-image

Създаден за всеки потребител

С основните бутони и контроли, разположени точно където искате, всяка реакция се превръща в навик. Нямате време да настроите експозицията или скоростта на затвора? Винаги можете да прибегнете до автоматичния режим.

nikon-image

Ускорете работния процес със CFexpress

Картите CFexpress тип B се поддържат на Nikon Z 6 и Z 7⁶. Възползвайте се от светкавични скорости на презаписване и невероятно бързо прехвърляне на данни от фотоапарата към компютър. Облекчете работата с големи файлове.

nikon-image

Свързване със смарт устройство

Използвайте вградените функции Wi-Fi® и Bluetooth® за бързо свързване с всяко смарт устройство със SnapBridge. Споделяйте незабавно JPEG файлове. Правете снимки и видео клипове от разстояние.

nikon-image

Свързване с компютър

Прехвърляйте безжично JPEG и RAW изображения безпроблемно в режим на станция или режим „Точка на достъп“. Използвайте предлагания като опция безжичен предавател WT-7A за кабелна/безжична LAN връзка на по-големи разстояния.

nikon-image

Поразявайте с въображение

Създавайте зрелищни 4K/UHD филми от снимки през интервал във фотоапарата. Събирайте без проблем няколко часа само в няколко секунди.

nikon-image

Отворете очи

Правете отчетливи, ясни снимки и видео клипове, докато пътешествате през нощта. Независимо дали правите снимки, или видео клипове, ще постигате най-голямата възможна детайлност дори при най-слабата светлина.

nikon-image

Улеснете работата си

Фотоапаратът предлага 20 творчески ефекта за снимки и видео клипове, които можете да персонализирате и след това да запазите за използване по-късно.

Technical Specifications

Допълнителна информация

¹ Към 23 август 2018 г.
² На база на стандартите на CIPA
³ За да бъдат съвместими с Nikon RAW видео, външните записващи устройства Atomos Ninja V може също да изискват актуализация на фърмуера. За повече информация посетете уебсайта на Atomos.
⁴ Подгответе своя фотоапарат Z 6 за 12-битов RAW видео изход. Изтеглете най-новата актуализация на фърмуера и след това занесете фотоапарата в сервизен център на Nikon за активиране на RAW. Възможно е да възникнат разходи при активиране на RAW. Моля, обърнете се към сервизния център.
Изтеглете най-новия фърмуер оттук
Намерете вашия сервизен център на Nikon тук
⁵ ProRes RAW е RAW видео формат, разработен от Apple Inc. през 2018 г.
⁶ Поддържат се карти CFexpress тип B, произведени от Sony, ProGrade и Lexar. В бъдеще ще бъдат добавени още марки карти чрез актуализации на фърмуера.

Словната марка Bluetooth® и логотипите са регистрирани търговски марки, собственост на Bluetooth SIG, Inc., и използването на такива марки от Nikon и нейните свързани лица е по лиценз.
Wi-Fi® и логото Wi-Fi Certified са регистрирани търговски марки на Wi-Fi Alliance®.
Всички търговски марки на Nikon са търговски марки на Nikon Corporation.


Код на артикул
Z 6 – VOA020AE
Комплект Z 6 24-70 f/4 – VOA020K001