AF-P DX NIKKOR 70-300mm f/4.5-6.3G ED

Супертелефото приключенията започват с този вариообектив с формат DX.
nikon-image

Изображения с качество, характерно за Nikon

Проектиран да използва оптимално високия брой пиксели и усъвършенствания сензор за изображения на DSLR фотоапаратите на Nikon.

nikon-image

Лек вариообектив за великолепно супертелефото снимане

Независимо дали сте начинаещи в снимането с DSLR фотоапарати или искате втори обектив, за да разширите диапазона на увеличение, този вариообектив с формат DX и 4,3-кратно увеличение е идеалният инструмент.

Създавайте впечатляващи композиции благодарение на универсалния диапазон на фокусно разстояние от 70 – 300 мм (еквивалент на формат FX: 105 – 450 мм), който с лекота ви приближава до действието. Насладете се на гъвкавостта да увеличавате дивата природа или да се приближавате достатъчно, за да правите блестящи снимки в близък план на играещи деца. А ако искате да снимате филми, плавното и тихо автоматично фокусиране превръщат този обектив в изключително интелигентен избор.

nikon-image

Плавно и бързо автоматично фокусиране: Стъпков двигател на Nikon

Новият стъпков двигател на Nikon гарантира бързото фокусиране на обектива, а тихата му работа е идеална за снимане на филми.

При увеличаване за снимка можете да фокусирате обекта си мигновено и с абсолютна точност. При снимане на видео клип двигателят ви позволява плавно да премествате фокуса от обект на обект практически безшумно.

nikon-image

Опростено управление

Оптимизираният дизайн прави обектива компактен и идеален партньор на по-малки DSLR фотоапарати с формат DX на Nikon.¹
Можете да превключвате между автоматично и ръчно фокусиране с помощта на менюто на фотоапарата². Възможността за промяна на настройките за фокусиране от менюто на фотоапарата вместо с превключватели по цилиндъра на обектива предотвратява неволните промени на настройките, когато искате да снимате.

Технически характеристики

Фокусно разстояние70 – 300 мм
Максимална диафрагмаf/4,5 – 6,3
Минимална диафрагмаf/22 – 32
Конструкция на обектива14 елемента в 10 групи (1 елемент от ED стъкло)
Зрителен ъгъл22°50′ – 5°20′

Минимално разстояние на фокусиране

1,1 м
Максимален коефициент на репродукция0,22 x
Брой пластини на диафрагмата7 (заоблени)
Допълнителна информация

¹ Обективът е съвместим с фотоапарати от серия D3000 от D3300 нататък, серия D5000 от D5200 нататък и серия D7000 от D7100 нататък. D500 също е съвместим. Моля, имайте предвид, че съвместимите фотоапарати може да изискват актуализация на фърмуера.
² Работи само с фотоапарати от серия D3000 от D3300 нататък и серия D5000 от D5200 нататък. Съвместимите фотоапарати може да изискват актуализация на фърмуера.


Код на артикул
AF-P DX NIKKOR 70-300mm f/4.5-6.3G ED – JAA828DA