01-04-2021

Nikon обявява нова организационна структура за Европейските продукти за фотография и здравеопазване

Амстердам, Нидерландия, 1-ви април 2021 г. – Nikon днес обяви нова организационна структура за Европейските продукти за фотография и здравеопазване. Тя е предназначена да увеличи гъвкавостта и конкурентоспособността в рамките на бързо променящия се пазар и да подпомогне растежа на портфолиото от висококачествени продукти и услуги на Nikon в цяла Европа. Промяната ще влезе в сила от 1-ви април 2021 г.

Nikon Holdings Europe BV, която предоставя функции за корпоративна поддръжка на компаниите на Nikon Group в Европа, ще бъде обединена с Nikon Europe BV и Nikon Instruments Europe BV на 1-ви април 2021 г. Nikon Holdings Europe BV ще продължи да бъде компания.

Освен това Nikon Holdings Europe BV ще предприеме трансгранични законни сливания с Nikon GmbH, Nikon France S.A.S., Nikon CEE GmbH и Nikon Instruments S.p.A., като всяка от тези компании ще продължи като клонове на Nikon Holdings Europe BV от 1-ви април 2021 г.*

След сливането Nikon Holdings Europe BV ще бъде преименуванa на Nikon Europe BV.

Тези промени ще позволят на Nikon да укрепи организацията, като комбинира силата на мащаба с местния опит, стимулирайки съвършенството на оперативно ниво, като същевременно остане близо до своите търговски партньори и потребители.

Актуализиран преглед на компанията

Име на компанията:Nikon Europe BV
Адрес:Tripolis 100, Burgerweeshuispad 101, 1076 ER Amsterdam, Нидерландия
Капитал:  20 000 евро (прибл. 2 400 000 японски йени)
Директор и президент: Тецуя Моримото (Tetsuya Morimoto)
Брой служители:  Приблизително 550
Основна дейност: Централизирано снабдяване, администриране и управление на фондове на дъщерните дружества в Европа.
Внос, продажба и сервиз на фотоапарати и микроскопи
Акционери: Изцяло собственост на Nikon Corporation

* Nikon U.K Ltd. Сливането на с Nikon Holdings Europe BV беше осъществено по подобен начин, считано от 1-ви декември 2020 г.