31-03-2021

NIKON СЕ ПРИСЪЕДИНЯВА КЪМ CIWEM И WATERBEAR ПРИ СТАРТИРАНЕТО НА КОНКУРСА „ENVIRONMENTAL PHOTOGRAPHER OF THE YEAR“

Амстердам, Нидерландия, 31 март 2021 г.: Nikon си партнира със CIWEM и WaterBear при стартирането на конкурса „Environmental Photographer of the Year“, записването за който вече започна. Тези ежегодни награди отбелязват 14-тата си годишнина и демонстрират най-доброто във фотографията, посветена на околната среда – от въздействието на хората върху планетата до снимките, които вдъхновяват устойчивия живот.

Конкурсът осигурява международна платформа за повишаване на осведомеността относно екологичните проблеми, които излагат нашата планета на риск. Той насърчава както професионалните фотографи, така и любителите, да представят своите творчески, актуални и предизвикващи размисъл снимки, за да имат шанс да спечелят награда, парична или великолепен награден комплект, включващ оборудване от серията Nikon Z*. Участието е безплатно, като са включени осем категории - включително за отличието „Environmental Photographer of the Year 2021“.

Снимките-победители ще бъдат част от ексклузивна изложба по време на Конференцията на ООН за изменението на климата през ноември 2021 г. (COP26). Изложбата „Environmental Photographer of the Year 2021“ ще направи и международно турне с Nikon Europe, CIWEM и WaterBear.

Джулиан Харви (Julian Harvie), ръководител маркетинг в Nikon Северна Европа, коментира: „Държан от ръцете на най-големите фотографи в света Nikon е в основата на много от най-важните истории, разказани през последния век. Създаването на възможности за фотографи и видеооператори да търсят тези моменти, да реализират своята креативна визия и да покажат неизразимото, отдавна заема централно място в целта на нашата марка. Изменението на климата и защитата на околната среда са сред най-важните истории на нашето време. С радост подкрепяме тази невероятна награда заедно с CIWEM и WaterBear, която потвърждава силата на фотографията да промени света."

За да научите повече и да се включите в конкурса „Environmental Photographer of the Year“, посетете: http://epoty.org/  Записванията приключват на 31 юли 2021 г., а победителите ще бъдат обявени по време на COP26 през ноември 2021 г.

Накратко за Nikon

Nikon е водещ световен доставчик на продукти и услуги за снимане. Зад иновативната му оптична технология – от потребителски до професионални фотоапарати, от обективи до системни аксесоари – стои над 100-годишен опит. Марката е световно призната за определяне на нови стандарти в дизайна и работните характеристики, като революционните безогледални фотоапарати от серията Z на Nikon и обективите NIKKOR Z представляват ново измерение на оптичните характеристики.

Nikon поема ангажимент да бъде лидер във фотографската култура и дава възможност на някои от най-добрите визуални творци да достигнат своя творчески потенциал чрез визуално разказване на истории. Предлаганото от него оборудване, което е носител на многобройни награди, дава възможност на фотографите и видеооператорите да реализират своята креативна визия на най-високо ниво.

Като доверен партньор с визия за бъдещето, той обединява създателите на съдържание на всички нива чрез своята ангажирана общност, ненадминат технически опит и достъп до образователни ресурси, чрез инициативи като Nikon School.

Относно WaterBear

WaterBear е първата по рода си мрежа: безплатна интерактивна видео и цифрова платформа, посветена на подкрепата на целите на ООН за устойчиво развитие. Постига го чрез вдъхновяващо съдържание, авангардна технология, която улеснява действията, и чрез своята глобална мрежа от партньори. Тя дава възможност по уникален начин на зрителя да предприеме незабавни действия в подкрепа на НПО в целия свят и да създаде по-добро бъдеще за нашата крехка планета.

Отидете на: https://waterbear.com или изтеглете от App Store или Google Play

Относно CIWEM

Акредитираният институт за управление на водите и околната среда (CIWEM) е независим професионален орган и регистрирана благотворителна организация, носител на кралска грамота, в Обединеното кралство, който работи в международен план за постигане на напредък в практиката на управление на водите и околната среда. CIWEM представлява общност от 30 000 професионалисти, които споделят визия за безопасен и устойчив свят. За повече информация посетете www.ciwem.org.

*Конкретното оборудване, което ще бъде подарено като награден комплект, ще бъде избрано от Nikon. Наградният комплект 1 бр. се състои от следното: едно тяло на фотоапарат Nikon Z 7II, един NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S, един NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S и един NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S.