04-03-2021

NIKON ПУБЛИКУВА НОВ СОФТУЕР ЗА ЛЕСНО ПРЕГЛЕЖДАНЕ И РЕДАКТИРАНЕ НА ИЗОБРАЖЕНИЯ И ВИДЕОКЛИПОВЕ

Амстердам, Нидерландия, 4 март 2021 г.: Nikon има удоволствието да обяви излизането на NX Studio (версия 1.0) – нов софтуер, който позволява лесно преглеждане, обработка и редактиране на неподвижни изображения и видеоклипове. Потребителите на цифрови фотоапарати на Nikon могат от днес да изтеглят софтуера безплатно.

Интуитивният софтуер интегрира функциите на настоящия софтуер за преглед на изображения на Nikon, ViewNX-i *, и нейния софтуер за обработка и редактиране на изображения, Capture NX-D *, което позволява на потребителите да преглеждат, обработват и редактират изображения в едно приложение.

NX Studio наследява широк спектър от съществуващи функции от ViewNX-i и Capture NX-D, включително подробни функции за редактиране, като например Picture Control и настройки на баланса на бялото, както и компенсация на експозицията за RAW данни. В допълнение той включва точки за контрол на цветовете, които позволяват на потребителите да регулират цветовете в определена област, и функция на четка за ретуширане за усъвършенствана корекция. Неговата интуитивна структура на менюто е организирана по работен процес, което подобрява общата скорост на реакция за всяка функция и осигурява по-плавен процес на редактиране както на снимки, така и на видеоклипове.

Софтуерът ще позволи на потребителите да прехвърлят изображения към услугата за споделяне и съхранение на изображения на Nikon, NIKON IMAGE SPACE, и ще бъде непрекъснато актуализиран, за да осигурява съвместимост с новите модели фотоапарати. Софтуерът може да бъде изтеглен безплатно от Центъра за изтегляния на Nikon.

Основни функции на NX Studio

• Софтуерът позволява преглеждане, обработка и редактиране на неподвижни изображения и видеоклипове на едно място
• Удобно меню, категоризирано по работен процес, което го прави лесно за използване и разбиране
• Разнообразие от опции за показване, като например филмова лента с опции за хоризонтална и вертикална визуализация, в допълнение към лесен за четене екран с информация за снимането
• Наследени функции за редактиране на информация за XMP/IPTC и управление на потребителските настройки от ViewNX-i и подробни функции за редактиране от Capture NX-D, включително точки за контрол на цвета
• Съвместимост с други софтуери, като например Nikon Transfer 2 и Camera Control Pro 2, което поддържа плавен работен процес след снимане

* Поддръжката на настоящите софтуерни приложения View NX-i и Capture NX-D, включително актуализации за най-новата операционна система и добавяне на нови функции, не се планира в бъдеще. Препоръчваме на потребителите, които в момента използват софтуерите View NX-i и Capture NX-D, да преминат към NX Studio.