21-07-2020

ПРЕМИНЕТЕ КЪМ ПЪЛНОКАДРОВА СИСТЕМА С НОВИЯ ФОТОАПАРАТ NIKON Z 5 И ОБЕКТИВ NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3

Амстердам, Нидерландия, 21 юли 2020 г.: Днес Nikon представя нов пълнокадров фотоапарат за начинаещи от семейството Nikon Z. Здрав, лек и лесен за работа Nikon Z 5 е блестяща възможност за всеки, който иска да премине към пълнокадрова безогледална фотография. Заедно с фотоапарата на пазара излиза и преносимият обектив NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3: най-късият и най-лекият съществуващ до момента пълнокадров безогледален вариообектив.¹ Това е перфектният партньор за Nikon Z 5 и чудесна възможност за всеки творец с Nikon Z, който иска наистина преносим пълнокадров вариообектив.

Позициониран в по-ниския клас от Nikon Z 7 и Z 6, Nikon Z 5 е предназначен за всеки, който иска да започне да изследва красотата на пълнокадровата фотография. Независимо дали правят снимки, или 4K филми, потребителите ще видят как изображенията им придобиват вълнуващи нови нива на детайлност, дълбочина и цвят. Ясни изображения с великолепен динамичен диапазон могат да се получат дори при високи стойности на ISO благодарение на пълнокадров CMOS сензор с 24,3 MP, който се възползва максимално от възможностите за събиране на светлина на ултраширокия байонет Z. 273-точковата система Hybrid-AF на Nikon осигурява ясно фокусиране в целия кадър, а същият електронен визьор като на известните Z 6 и Z 7 предлага ултраясен изглед. Двата слота за карти предлагат гъвкаво съхранение, а боравенето е без усилия благодарение на известните ергономични характеристики на Nikon Z, включително дълбоката ръкохватка на фотоапарата. Фотоапаратът може да се захранва и през USB² – идеално, ако записвате дълга таймлапс поредица от прозореца на дневната!

От широкоъгълни фиксирани обективи до телефото вариообективи, Nikon Z 5 е съвместим с всички ясни и компактни пълнокадрови обективи NIKKOR Z. А суперпреносимият NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3 е включен в основния комплект от фотоапарат и обектив. Малък и ясен, този универсален нов стандартен вариообектив покрива някои от най-типичните фокусни разстояния навън и осигурява превъзходни характеристики за снимки и филми. Nikon Z 5 също така е изцяло съвместим с адаптера за байонет FTZ, който позволява използването на обективи NIKKOR с байонет F без загуба на качество на изображението.

Джорди Бринкман (Jordi Brinkman), продуктов мениджър, Nikon Europe, споделя: „Nikon Z 5 и обективът NIKKOR Z 24 – 50 мм предлагат фантастичен шанс да откриете предимствата на пълнокадровата фотография на Nikon Z. От по-богати цветове до по-голяма дълбочина на рязкост – получавате великолепното качество на изображението на Nikon Z в уникален преносим пакет. Това е перфектният начин да упражнявате креативността си и да създавате такива пълнокадрови изображения, каквито винаги сте искали.“

Nikon ще продължава да разширява гамата NIKKOR Z с разнообразие от висококачествени обективи, които стимулират творческите намерения на фотографите. Планира се да бъде обявено излизането на NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S по-късно тази година. Налична е и нова пътна карта за обективи NIKKOR Z.

Разширете творческия си потенциал. Nikon Z 5.

Великолепното качество на изображението на Nikon Z: ултраширок байонет Z на Nikon, мощен процесор EXPEED 6 и пълнокадров 24,3-метапикселов CMOS сензор с диапазон на ISO от 100 до 51 200.
Малък комплект, голямо въздействие: суперпреносимият NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3 е включен в основния комплект от фотоапарат Z 5 + обектив.
273-точкова система Hybrid-AF: осигурява плавно, бързо и прецизно фокусиране в целия кадър. АФ с детекция на очи заключва фокуса върху очите за перфектни портрети на хора. АФ с детекция на животни прави същото за котки и кучета.
5-осна система за намаляване на вибрациите: снимките остават ясни, а видеоклиповете – стабилни.
Ултраясен електронен визьор с 3 690 000 точки: електронен визьор с висока разделителна способност не оставя нищо извън кадъра. Основните настройки, като експозиция, ISO и баланс на бялото, се прилагат в реално време.
Ергономичността на Nikon Z: дълбоката ръкохватка дава усещане за сигурност, а най-важните елементи за управление имат идеално разположение.
Здрав, но лек: тялото от магнезиева сплав е изолирано срещу въздействието на атмосферните условия, за да го предпазва от прах и влага.
Два слота за карти, захранване през USB: приема бързи UHS-II SD карти, а фотоапаратът може да се зарежда (при изключен фотоапарат) или захранва през USB.²
Накланящ се сензорен екран: докоснете, за да фокусирате и снимате, и докоснете двукратно, за да видите 100% изглед на зоната на изображението във визьора.
Плавни 4K филми: Пълнокадровите обективи NIKKOR Z позволяват отлична дълбочина на рязкост. Създавайте зрелищни таймлапс филми във фотоапарата и правете снимки, докато заснемате филм.
Вграден Wi-Fi® и Bluetooth®. Приложението SnapBridge на Nikon улеснява прехвърлянето на снимки и видеоклипове или превръщането на смарт устройство в отдалечен дисплей и контролер.

Бъдете смели. Бъдете свободни. NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3.

Суперпреносим пълнокадров вариообектив: обхваща универсален 24 – 50 мм широкоъгълен до стандартен диапазон на фокусното разстояние и позволява използването на 52 мм филтри.
Конструкция с възможност за прибиране: просто изтеглете или прибирате обектива чрез завъртане на пръстена за увеличението на обектива.
Качеството на изображението на Nikon Z: изображенията са изключително ясни и равномерно осветени в целия кадър.
Наситени цветове: ED стъклото и асферичните лещи минимизират изкривяването в целия диапазон на увеличение.
Постоянно минимално разстояние на фокусиране: само 0,35 м в целия диапазон на увеличение.
Чудесен за филми: фокусирането е тихо, а промяната на фокусното разстояние при фокусиране е намалена за професионални резултати.
Пръстен за управление с възможност за персонализиране: използва се за управление на диафрагмата, компенсацията на експозицията или настройките на ISO.

¹ Най-малка дължина и най-леко тегло сред стандартните вариообективи за пълнокадрови безогледални фотоапарати със сменяеми обективи, пуснати на пазара към 21 юли 2020 г.
² Необходим е USB кабел тип C към тип C.