21-07-2020

ПО-ШИРОК ОБХВАТ. НОВИТЕ Z ТЕЛЕКОНВЕРТОРИ НА NIKON РАЗШИРЯВАТ ОПЦИИТЕ ЗА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ НА NIKON Z.

Амстердам, Нидерландия, 21 юли 2020 г.: Днес Nikon представя два Z телеконвертора, които разширяват обхвата на съвместими обективи NIKKOR Z. Z ТЕЛЕКОНВЕРТОРЪТ TC-1.4x осигурява на потребителите 40% повече обхват, а Z ТЕЛЕКОНВЕРТОРЪТ TC-2.0x им позволява да го удвоят. Първият обектив, съвместим с тези телеконвертори, е NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S. С разширяването на гамата обективи NIKKOR Z ще се увеличава и броят на съвместимите със Z телеконверторите.

Усъвършенстваният оптичен дизайн на Nikon осигурява ясни изображения с висока разделителна способност при използване на телеконверторите, а минималното разстояние на фокусиране на обектива остава непроменено. В допълнение превъзходното автоматично фокусиране на системата Nikon Z и надеждното намаляване на вибрациите гарантират прецизността и скоростта, които потребителите очакват от Nikon Z. Фотографите ще могат да превърнат телефото вариообектив в супер телефото обектив или да разширят обхвата на фиксиран обектив. Всичко това, без да се влошават характеристиките на изображението.

И двата нови Z телеконвертора са високопроизводителни и здрави. Изолирани срещу прах и влага, те са обработени с флуорното покритие на Nikon, което ефективно отблъсква праха и замърсяванията. Конструирани от здрав, текстуриран анодизиран алуминий, дизайнът на новите телеконвертори се съчетава хармонично с фотоапаратите Nikon Z и обективите NIKKOR Z.

Инес Бернардес (Ines Bernardes), продуктов мениджър в Nikon Europe, коментира: „Новите телеконвертори на Nikon внасят ново измерение на гъвкавост в безогледалната система Nikon Z. С разширяването на гамата обективи NIKKOR Z вашите опции за използване на Z телеконвертори ще нарастват. Независимо дали снимате действие, диви животни или природа, ще можете да се доближите до детайлите, без да сменяте обективите.“

Резюме на основните характеристики

Z ТЕЛЕКОНВЕРТОР TC-1.4x. Разширява диапазона на фокусното разстояние на съвместим обектив NIKKOR Z с 40%.
Z ТЕЛЕКОНВЕРТОР TC-2.0x. Разширява диапазона на фокусното разстояние на съвместим обектив NIKKOR Z със 100%.
Превъзходно качество на изображението Nikon Z. Усъвършенстваната оптична формула на Nikon осигурява ясни изображения с висока разделителна способност само с едно или две спирания на загуба на светлината в зависимост от използвания телеконвертор.
Ясни и бързи. Превъзходно автоматично фокусиране. Надеждно намаляване на вибрациите. Потребителите получават остротата и скоростта, с която са свикнали от Nikon Z.
Вградена здравина. Z телеконверторите са изолирани срещу от прах и влага. Флуорното покритие на Nikon ефективно отблъсква праха и замърсяванията, без да влошава качеството на изображението.
Истински Nikon. Конструирани от здрав, текстуриран анодизиран алуминий, Z телеконверторите се съчетават хармонично с фотоапаратите Nikon Z и обективите NIKKOR Z.