12-02-2020

ДВА НОВИ ОБЕКТИВА NIKKOR Z СЕ ПРИСЪЕДИНЯВАТ КЪМ СЕМЕЙСТВОТО NIKON Z

Амстердам, Нидерландия, 12 февруари 2020 г.: Днес Nikon представя два нови обектива NIKKOR Z: ултраширокоъгълния NIKKOR Z 20mm f/1.8 S и телефото вариообектива NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR. И двата обектива фокусират бързо, тихо и плавно и са добре изолирани за защита от прах и влага.

NIKKOR Z 20mm f/1.8 S разширява системата Nikon Z с висококачествен обектив S-line с f/1,8. Когато ширината не е достатъчна, този светъл, ултраширок 20-милиметров фиксиран обектив се превръща в привлекателен избор. Усъвършенстваната оптика, широкият байонет Z и заоблената 9-ламелна диафрагма с f/1,8 осигуряват завладяващи резултати при всякаква светлина. Остротата е превъзходна от край до край и е изключителна на близки разстояния благодарение на минималното разстояние на фокусиране от едва 0,20 м. ED стъклото и противоотразяващото нанокристално покритие на Nikon елиминират фантомите и отблясъците – независимо от настройката, този обектив за безогледални фотоапарати ще улови много повече от гледката.

NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR се присъединява към семейството Nikon Z като перфектният обектив за пътуване, с който можете да заснемате снимки и филми с богатство от детайли. Като един от най-компактните съвременни телефото вариообективи той лесно се побира в по-малки чанти с оборудване. Големият байонет Z позволява уникална конструкция, която дава възможност за поставяне на по-големите лещи назад за превъзходен баланс и управление. Оптичната конструкция гарантира ясни изображения с ярък цвят и дълбок контраст, независимо дали снимате в широкоъгълния, или телефото края на диапазона. Видеографите могат да заснемат красиви пълнокадрови видео клипове благодарение на усъвършенстваната оптика NIKKOR, която използва по най-добрия начин отличното качество на изображението на фотоапарата Nikon Z.

Дирк Яспер (Dirk Jasper), продуктов мениджър в Nikon Europe, коментира: „Тези нови обективи NIKKOR добавят още по-популярни фокусни разстояния към системата Nikon Z. Независимо дали снимат неподвижни изображения, или видео клипове, в тесни пространства, или навън сред природата, създателите на изображения вече имат още повече възможности да реагират на ситуацията с творческите инструменти, от които се нуждаят.”

Широк кръгозор и свобода. NIKKOR Z 20mm f/1.8 S

Светлосилен ултраширокоъгълен обектив за безогледални фотоапарати с f/1,8. Феноменално ясен от край до край и великолепен при слаба осветеност.
Невероятна острота. Остротата е възхитителна – и изключителна на близки разстояния. Минималното разстояние на фокусиране от едва 0,20 м предоставя на фотографите контрол върху кадъра от близък план до безкрайност.
Красиво боке. Усъвършенстваната оптична конструкция позволява изящни ефекти тип „звезда експлозия“ и естествено изглеждащо боке.
Отчетливи, ясни изображения. Елементите от ED стъкло и асферичните лещи коригират хроматичните аберации, а противоотразяващото нанокристално покритие на Nikon елиминира фантомите и отблясъците.
Готов за снимане на филми. Фокусирането е бързо, плавно и тихо. Промяната на фокусното разстояние при фокусиране е почти премахната.
Защитен от атмосферни условия. Всяка подвижна част на цилиндъра на обектива е изолирана за защита от прах и влага.

За всички ваши пътувания. NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR

Ултракомпактен телефото вариообектив. Пълнокадров обектив за безогледални фотоапарати с 24 – 200 мм широкоъгълен до телефото диапазон на увеличение.
Готов за пътуване. Тежи едва 570 г и лесно се побира в по-малки чанти с оборудване. Превключвателят за заключване на увеличението запазва обектива прибран докрай, когато е поставен в чанта.
Ясен близък план. Минимално разстояние на фокусиране от едва 0,5 м при 24 мм и 0,7 м при 200 мм.
Чудесен за филми. Автоматичното фокусиране е изключително безшумно. Промяната на фокусното разстояние при фокусиране, както и преместването на фокуса при промяна на увеличението са намалени.
Отчетливи, ясни изображения. Асферичното ED стъкло и асферичните лещи гарантират минимално изкривяване в целия диапазон на увеличение. Покритието ARNEO на Nikon елиминира фантомите и отблясъците за по-ясни изображения.
Устойчив на прах и капки вода. Обективът е добре изолиран за защита от прах и влага. Флуорното покритие ефективно отблъсква праха и замърсяванията, без да влошава качеството на изображението.