17-12-2019

RAW ВИДЕО ИЗХОД ЗА NIKON Z 7 И Z 6

Амстердам, Нидерландия, 17 декември 2019 г.Nikon днес обявява, че ще бъде активиран RAW видео изход за пълнокадровите безогледални фотоапарати Z 7 и Z 6. Надстройката идва с излизането на фърмуер 2.20.

Nikon е първият производител на фотоапарати, който активира RAW видео изход директно от пълнокадров безогледален фотоапарат през HDMI. Потребителите на фотоапаратите Z 7 и Z 6 ще могат да извеждат 12-битов RAW видео поток към външно записващо устройство Atomos Ninja V, което е включено в комплекта Nikon Z 6 Essential Movie¹ ². Видеопотокът се записва като ProRes RAW³, който запазва точността на цветовете и разширява детайлността в ярките области и сенките. Видеографите ще се възползват от максимална гъвкавост при последващата обработка без забавяне на редактирането: идеално за HDR работни процеси.

След изтегляне на актуализацията 2.20 на фърмуера може да се инсталира поддръжка за RAW видео изход на фотоапаратите Z 7 и Z 6 в сервизните центрове на Nikon. Тази услуга ще бъде безплатна за всички фотоапарати Nikon Z 6, които са закупени като част от комплекта Z 6 Essential Movie.

Превъзходното качество на изображението е в основата на серия Z на Nikon, а активирането на RAW изход през HDMI е ключово подобрение за всички видеографи. Серия Z ще продължи да отговаря на променящите се нужди на потребителите и да им предлага следващо поколение функции чрез бъдещи актуализации на фърмуера.


¹ Подгответе своя фотоапарат Z 7 или Z 6 за 12-битов RAW видео изход. Изтеглете актуализацията 2.20 на фърмуера и след това занесете фотоапарата в сервизен център на Nikon за активиране на RAW. Ще бъдат начислени такси. Моля, свържете се с местния сервизен център на Nikon за повече подробности.
Изтеглете фърмуера 2.20 за Z 7 тук.
Изтеглете фърмуера 2.20 за Z 6 тук.
Намерете вашия сервизен център на Nikon тук.

² За да бъдат съвместими с Nikon RAW видео, външните записващи устройства Atomos Ninja V може също да изискват актуализация на фърмуера. За повече информация посетете уебсайта на Atomos.
³ ProRes RAW е RAW видео формат, разработен от Apple Inc. през 2018 г.
⁴ Ако вашият Z 6 е закупен като част от комплекта Z 6 Essential Movie и все още няма поддръжка за предварително инсталиран RAW видео изход, най-близкият сервизен център на Nikon ще го инсталира безплатно. Необходимо е доказателство за покупка.

За повече информация относно продуктите на Nikon, които са носители на многобройни награди, посетете www.europe-nikon.com