10-10-2019

БЕЗОГЛЕДАЛНИЯТ ФОТОАПАРАТ Z 50 С ФОРМАТ DX И ПЪРВИТЕ ОБЕКТИВИ NIKKOR Z DX СЕ ПРИСЪЕДИНЯВАТ КЪМ СЕМЕЙСТВОТО NIKON Z

Амстердам, Нидерландия, 10 октомври 2019 г.: Nikon днес представя Nikon Z 50, първия безогледален фотоапарат с формат DX от серия Z, и първите два вариообектива NIKKOR Z DX – NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR и NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR. Предлагащ превъзходно качество на изображението, изцяло новият Nikon Z 50 заснема перфектно фокусирани снимки и 4K филми, които са богати на детайли, дълбочина и цвят. Благодарение на комбинацията от Z 50 и новите обективи NIKKOR Z DX новата безогледална система с формат DX ще създава великолепни изображения от широкоъгълен до телефото обхват.

Оборудван с голям 20,9-мегапикселов сензор с формат DX, Z 50 обединява оптичните предимства на безогледалната система на Nikon в здраво и компактно тяло с формат DX. Характеристиките, наследени от известните фотоапарати Nikon Z 7 и Z 6, включват широкия байонет Z на Nikon и бързата, широка система Hybrid-AF (автоматично фокусиране). Z 50 също така разполага с ясен електронен визьор, накланящ се сензорен екран и дълбока ръкохватка, която прави безогледалните фотоапарати на Nikon толкова удобни за държане. Благодарение на интелигентното АФ с детекция на око Z 50 е чудесен за снимане на портрети, а серийното снимане с до 11 кадъра/сек (с АФ/AE) е идеално за улавяне на действието. Z 50 е изцяло съвместим с адаптера за байонет FTZ на Nikon, който позволява обективи NIKKOR с байонет F за DSLR фотоапарати да се използват заедно с фотоапарата.¹

И двата DX обектива с байонет Z са оптимизирани така, че да разполагат с превъзходната способност за събиране на светлина на широкия байонет Z на Nikon. Тези вариообективи фокусират бързо, тихо и стабилно, което ги прави толкова добри за видео клипове, колкото и за снимки. Ултрапреносимият вариообектив NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR, който е суперплосък, когато е прибран, заснема красиво от широкоъгълни изгледи до портрети. NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR е компактен телефото вариообектив, който позволява на потребителите да преминават от композиране на уникални портрети до заснемане на отдалечени действия с плавна и постоянна прецизност.

Nikon Z 50 | 0,6 сек | f/5,6 16 мм | ISO 200 | NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR

Nikon Z 50 | 1/160 сек | f/6,3 250 мм | ISO 400 | NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR

Джорди Бринкман (Jordi Brinkman), продуктов мениджър, Nikon Europe, споделя: „Независимо дали страстта ви е фотографията, или киното, новият безогледален фотоапарат Z 50 на Nikon предлага вълнуваща смесица от креативност и възможности. Освен новите обективи NIKKOR Z DX получавате безпроблемна съвместимост с всички обективи с байонет Z. А ако в чантата си имате обективи и аксесоари с байонет F, можете да използвате и тях. Няма значение дали сте собственик на DSLR фотоапарат на Nikon, или начинаещ потребител на Nikon: безогледалната система Nikon с формат DX ви осигурява достатъчно възможности за растеж.“

Nikon Z 50

Превъзходно качество на изображението: широк байонет Z на Nikon, голям 20,9-мегапикселов CMOS сензор с формат DX (APS-C) и бърз процесор за обработка на изображения EXPEED 6.
Острота от край до край: система Hybrid-AF (автоматично фокусиране). 209-те АФ точки на сензора покриват приблиз. 90% от кадъра, хоризонтално и вертикално, за превъзходна острота от край до край.
Великолепни изображения при слаба осветеност: широк от 100 до 51 200 диапазон на ISO и автоматично фокусиране при слаба осветеност с долна граница -4 EV.
Интелигентна функция АФ с детекция на око: автоматично фокусира очите на обекта, независимо дали е сам, или сред тълпа.
Бързо серийно снимане: до 11 кадъра/сек с автоматично фокусиране (АФ) и автоматична експозиция (AE).
Безшумна работа: Nikon Z 50 фокусира тихо и има режим „Безшумна фотография“.
4K филми: потребителите могат да записват 4K/UHD филми при 30p и да снимат видео клипове на забавен кадър във Full HD без ограниченията на коефициента на изрязване. 4K таймлапс филми могат да се създават във фотоапарата.
Плавен EVF: ултраясният електронен визьор (с 2 360 000 точки) може да показва естествено изображение, подобно на това на оптичния визьор на DSLR фотоапарат. Или може да показва изображенията така, както ще изглеждат с приложени настройки.
Голям накланящ се сензорен екран: LCD дисплей (1 040 000 точки) с висока разделителна способност и сензорни бутони като на смартфон. Може да се накланя нагоре или надолу за гъвкавост, когато снимате видео клипове или автопортрети.
Творчески ефекти: 20 ефекта във фотоапарата за снимки и видео. Интензитетът може да се регулира при визуализацията на ефекта.
Безогледално тяло с формат DX и изскачаща светкавица: лесно за носене, изработено от здрава магнезиева сплав отгоре и отпред.
Ергономия на Nikon: дълбока ръкохватка за удобно държане и практично разположени бутони, дискове и сензорни бутони.
Опростена система на менюто в стил DSLR: мигновено разпознаваема от настоящите потребители на DSLR фотоапарати на Nikon и лесна за овладяване от начинаещите потребители на Nikon.
Бързи връзки: Wi-Fi® и Bluetooth® плюс приложението SnapBridge на Nikon улесняват изпращането на снимки и филми до всяко устройство с цел споделяне или съхранение.
Система, която ще обикнете: съвместима с адаптера за байонет FTZ и аксесоарите за DSLR фотоапарати на Nikon, включително дистанционни управления за фотоапарата, светкавици Speedlight за DSLR, микрофони и др.

NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR

Ултрапреносим широкоъгълен вариообектив: обектив с бързо фокусиране с широкоъгълен до нормален диапазон на фокусно разстояние от 16 – 50 мм (еквивалентен на 24 – 75 мм при формат FX/35 мм).
Минимално разстояние на фокусиране от едва 0,2 м: позволява на потребителите да фокусират ясно детайли в близък план.
Намаляване на вибрациите в обектива: снимане при скорости на затвора до 4,5 стопа по-бавни, отколкото е възможно иначе.² Заснемане на по-ясни изображения при слабо осветяване и запис на стабилни видео клипове дори когато ходите.
Безшумен пръстен за управление: за основни функции, включително ръчно фокусиране, управление на диафрагмата и компенсация на експозицията.
Джобен обектив: тежи едва 135 грама и се прибира плътно докрай, когато не се използва.

NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR

Компактен телефото вариообектив: обектив с бързо фокусиране с нормален до телефото диапазон на фокусно разстояние от 50 – 250 мм (еквивалентен на 24 – 75 мм при формат FX/35 мм).
Минимално разстояние на фокусиране от едва 0,5 м: позволява на потребителите да фокусират ясно обекти, които са по-близо.
Намаляване на вибрациите в обектива: снимане с до 5 стопа по-бавни скорости на затвора, отколкото е възможно иначе.²
Безшумен пръстен за управление: за основни функции, включително ръчно фокусиране, управление на диафрагмата и компенсация на експозицията.
Пътуване с лек багаж: обективът е суперкомпактен, когато е прибран, и тежи 405 грама.

¹ С вашия фотоапарат Nikon Z могат да се използват приблизително 360 обектива NIKKOR с байонет F.
² На база на стандартите на CIPA.

ПРАВНИ ЗАБЕЛЕЖКИ
Словната марка Bluetooth® и логотипите са регистрирани търговски марки, собственост на Bluetooth SIG, Inc., и използването на такива марки от Nikon и нейните свързани лица е по лиценз.
Wi-Fi® и логото Wi-Fi Certified са регистрирани търговски марки на Wi-Fi Alliance®.