10-10-2019

МАЙСТОРСТВО ПРИ СЛАБА ОСВЕТЕНОСТ С БЕЗОГЛЕДАЛНА СИСТЕМА: ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С NIKKOR Z 58MM f/0.95 S NOCT

Амстердам, Нидерландия, 10 октомври 2019 г.: Днес Nikon представя емблематичен обектив за своите безогледални фотоапарати: NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct. С класическата привлекателност на легендарния обектив Noct с байонет F на Nikon и революционния оптичен дизайн ултрашироката му диафрагма и изключителната острота предлагат отлични нови възможности при слаба осветеност.

Безупречно конструираният NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct е революционен обектив с ръчно фокусиране. Широкият байонет Z и голямата диафрагма от f/0,95 разкриват свят на нови възможности за отлични резултати при слаба осветеност. От портрети до нощни пейзажи и създаване на филми, комбинацията от невероятна дълбочина и острота пресъздава всяко изображение и кадър в кинематографичен стил.

Двете противоотразяващи покрития – ARNEO и нанокристално покритие – действат заедно за спиране на фантомите и отблясъците, а корекцията на аберацията е драстично подобрена чрез шлифованата прецизна асферична леща с голям диаметър и нейния висок коефициент на пречупване. Издръжливото флуорно покритие отблъсква праха, замърсяванията и влагата, без да влошава качеството на изображението.

Информационен OLED панел на обектива позволява бързо потвърждаване на диафрагмата, разстоянието на фокусиране и дълбочината на рязкост директно на обектива, а пръстен за интуитивно управление дава възможност за плавен и безшумен контрол на функциите, включително диафрагмата и компенсацията на експозицията. От заключване на AE до измерване и клин, на разширения бутон Fn могат да се зададат до 17 функции, съответстващи на бутона Fn на тялото на фотоапарата. Гравирани надписи показват името и данните на обектива за изискан външен вид и трайна четливост.

Портретните фотографи ще пресъздават обектите си с голяма острота дори когато снимат с най-голямата диафрагма от f/0,95, и ще изпитат изключителен естетически контрол при всякакви условия на осветяване. Изящното боке, плавно преливащо към краищата на кадъра, е гарантирано.

Заснемането на нощта никога не е било толкова удовлетворяващо. Оптичен дизайн със 17 елемента в 10 групи гарантира, че точковите светлинни източници се възпроизвеждат с красиви детайли дори когато снимате с максимално отворена диафрагма. От нощните пейзажи до астрофотографията, резултатите са изумителни.

А кинематографите ще се насладят на обширния контрол върху дълбочината на рязкост от голямата максимална диафрагма на NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct, като създават въздействащи кинофилми, изпълнени с емоция, характер и атмосфера.

Представяйки обектива, който е реверанс към известния Noct с байонет F със своето 58-милиметрово фокусно разстояние, мениджърът „Продуктов маркетинг“ в Nikon Europe BV, Дирк Яспер (Dirk Jasper), каза: „NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct е не само връх на оптичното инженерство, но и олицетворява принципа, който стои зад разработването на байонета Z на Nikon – да позволи обективите с най-фино качество на оптиката да бъдат създавани в такъв мащаб. Това е обектив, който отдава почит на миналото, като същевременно представлява огромна крачка напред към възможностите за снимане при слаба осветеност. Вълнуващо е да видим обещанието на системата с байонет Z изпълнено с такъв потенциал.“

Резюме на основните характеристики

Покритие ARNEO + нанокристално покритие: Двете противоотразяващи покрития спират фантомите и отблясъците. Покритието ARNEO на Nikon противодейства на вертикална случайна светлина. Нанокристалното покритие противодейства на диагонална случайна светлина.
Шлифована асферична леща: Прецизна асферична леща с голям диаметър и висок коефициент на пречупване драстично подобрява корекцията на аберацията.
Флуорно покритие: Издръжливото покритие на обектива на Nikon отблъсква праха и влагата, без да влошава качеството на изображението.
Пръстен за фокусиране с висока прецизност: Позволява регулиране на фокуса с изключителна точност и естествен въртящ момент. Идеален както за снимки, така и за филми.
Гравирани надписи: Името и данните на обектива са гравирани за изискан външен вид и трайна четливост.
Информационен OLED панел на обектива: Бързо потвърждаване на диафрагмата, разстоянието на фокусиране и дълбочината на рязкост директно на обектива.
Пръстен за интуитивно управление: Задаване и управление на функции, като например диафрагма и експозиция.
Разширен бутон Fn: Функциите, които могат да се задават, съответстват на бутоните Fn на тялото на фотоапарата.