10-09-2019

КОМПЛЕКТЪТ NIKON Z 6 ESSENTIAL MOVIE: С НЕГО ЗАПОЧВА СЪЗДАВАНЕТО НА ФИЛМИ С БЕЗОГЛЕДАЛЕН ФОТОАПАРАТ

Амстердам, Нидерландия, 10 септември 2019 г.: Днес Nikon представя първия си комплект за филми с безогледален фотоапарат за видео професионалисти и създатели на съдържание – Nikon Z 6 Essential Movie. Той е проектиран с идеята за повече свобода, като осигурява най-важното за бързо стартиране на снимането благодарение на всички включени в него основни инструменти за създаване на висококачествени филми. Предоставената на създателите на филми възможност свободно да персонализират допълнителни компоненти според личните си предпочитания позволява да се избегнат разходите за излишно оборудване.

Комплектът, който включва безогледалния фотоапарат Nikon Z 6 и адаптер за байонет FTZ, даващ възможност за безпроблемна интеграция с широка гама обективи NIKKOR с байонет F, предлага пълнокадрово ултра висококачествено 4K видео с високи битови скорости. Вградената във фотоапарата система за петосно оптично намаляване на вибрациите в комбинация с електронното намаляване на вибрациите позволяват заснемане на изключително стабилни снимки, а поддържаният отворен протокол на Atomos осигурява безпроблемно интегриране на включеното записващо устройство Atomos Ninja V. Актуализация на фърмуера, която ще бъде публикувана по-късно тази година, ще подържа запис на ProRes RAW на Apple от RAW изхода на фотоапарата, когато се използва Atomos Ninja V, което дава максимална гъвкавост при градация. Клетката за фотоапарат SmallRig с бързо освобождаване има монтираната отгоре ръкохватка за по-плавни изображения в движение и по-лесно проследяване.

С пускането на пазара на този изключителен комплект за независими кинематографи Nikon предлага икономично решение, което заема малко място, но има огромно въздействие. Гъвкавостта е заложена при създаването му, така че да може да бъде допълван с персонализирано оборудване, за да отговаря на всеки кинематографски стил.

Обобщавайки предимствата на новия комплект, Дирк Яспер (Dirk Jasper), мениджър „Продуктов маркетинг“ в Nikon Europe BV, каза: „С комплекта Z 6 Essential Movie Nikon предлага дългоочаквано решение за напреднали и професионални създатели на филмово съдържание, които искат да се възползват от висококачествените видеовъзможности на Nikon Z 6. Тъй като се фокусира върху основните нужди на видеографите, без излишни аксесоари, този стартов комплект е идеален за моделиране на вашия личен работен процес за създаване на видео с Nikon и има предимството да бъде актуализиран с излизащата скоро възможност за запис на RAW, което го прави далновидна инвестиция.“

Комплектът Z 6 Essential Movie е наличен за предварителна поръчка сега и ще започне да се доставя от средата на септември.

СЪДЪРЖАНИЕ НА КОМПЛЕКТА

Тяло на фотоапарат Nikon Z 6: включва 24,5 MP, 100 – 51 200 ISO, 4K филми с пълно прочитане на пикселите, получени от 6К, до 120 кадъра/сек във FHD, 10-битов N-Log и извеждане на времеви код, 8-битов вътрешен запис с до 144 Mbps, вградени във фотоапарата функции за забавен кадър и таймлапс.

Адаптер за байонет FTZ на Nikon: дава възможност за използване на обективи NIKKOR с байонет F без загуба на качество, включително широка гама кинообективи.

Atomos Ninja V: гъвкаво наблюдение и запис в готовите за редактиране формати ProRes и DNxHR.

Клетка за фотоапарат SmallRig с бързо освобождаване: вградената система за бързо освобождаване, съвместима с Manfrotto, ви позволява да преминавате между стативи и моноподи за секунди. 

Батерии EN-EL15b на Nikon: две акумулаторни литиево-йонни батерии, които ви гарантират постоянна готовност за снимане на следващата сцена.

Спираловиден HDMI кабел: поддържа високоскоростен HDMI 2.0 за 4Kp60 ProRes и RAW записи с висока кадрова честота.

Батерии 5200 mAh: две акумулаторни батерии и бързозарядно устройство за поддържане на работата на Atomos дори по време на най-продължителните снимки.

Ръкохватка SmallRig за клетка за фотоапарат: монтирана отгоре ръкохватка за лесно проследяване.

SmallRig Magic Arm: монтирайте Atomos Ninja V към клетката за фотоапарат със скобата Magic Arm.

Повече подробности относно актуализацията на фърмуера, която ще осигури поддръжка за ProRes RAW на Apple, са налични в съобщението за пресата, публикувано на 27 август 2019 г.: „Nikon публикува специална 3D таблица на съответствие за N-Log и обявява поддръжката на RAW видео изход за Nikon Z 7 и Z 6“. Съобщенията могат да бъдат намерени в секцията „Преса“ на местния уебсайт на Nikon.