04-09-2019

NIKON ОБЯВЯВА РАЗРАБОТВАНЕТО НА ФОТОАПАРАТА D6 И ОБЕКТИВА AF-S NIKKOR 120-300MM F/2.8E FL ED SR VR

Амстердам, Нидерландия, 4 септември 2019: Nikon с гордост обявява разработването на професионалния цифров SLR фотоапарат Nikon D6 и телефото вариообектива AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR, съвместим с фотоапарати с формат FX на Nikon.

Разработването на D6 – най-модерния цифров SLR фотоапарат на Nikon до момента – отбелязва 20-ата годишнина на едноцифрената серия D. От пускането на пазара на D1 през 1999 г. водещите фотоапарати на Nikon продължиха да се развиват, включвайки най-напредналите технологии и ноу-хау във фотографската индустрия, усъвършенствани в хода на дългата история на разработване на фотоапарати на Nikon. Подобно на неговите предшественици, разработката на фотоапарата D6 отговаря на строгите изисквания на професионалните фотографи за най-високи характеристики дори и в най-тежките условия.

Nikon обявява също и разработването на новия обектив AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR в чест на 60-ата годишнина от внедряването на байонет F на Nikon за серия D. Новият телефото вариообектив ще помага още повече на професионалните фотографи в сфери, като например спортна фотография.

Новите продуктови разработки демонстрират ангажимента на Nikon да разширява възможностите за образно изразяване, като същевременно запазва лидерството си във фотографската култура както с цифрови SLR фотоапарати, така и с безогледални системи, успоредно с богата гама обективи.

* Подробности за тези продукти, включително датите на излизане и цените на дребно, ще бъдат съобщени по-късно.