15-08-2019

NIKON С ДВЕ НАЙ-ДОБРИ В КАТЕГОРИЯТА СИ ОТЛИЧИЯ НА НАГРАДИТЕ EISA AWARDS 2019-2020

Амстердам, Нидерландия, 15 август 2019 г.: Днес Nikon има честта да обяви, че Nikon Z 6 спечели наградата „Camera of the Year“ (Фотоапарат на годината), а NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S получи отличието „Professional Standard Zoom Lens“ (Професионален стандартен вариообектив) на наградите EISA Awards 2019-2020. Наградите за продуктите от безогледалната система на Nikon са признание на способността на фирмата да разработва водещи на пазара иновации за фотографите.

Това е второто отличие за Nikon Z 6 тази година, след като взе наградата „Best Full Frame Camera Expert“ (Най-добър пълнокадров фотоапарат за експерти) на TIPA World Award през април. Заедно с него заслужено внимание получи и престижната серия обективи NIKKOR S-Line с триумфа на NIKKOR Z 14-30mm f/4 S в категорията „Best Mirrorless Wide Angle Zoom Lens“ (Най-добър безогледален широкоъгълен обектив) на TIPA. Наградите на EISA са поредното признание на серията Nikon Z след спечелването на „Red Dot Award: Product Design 2019“ и потвърждават ангажимента на Nikon да бъде лидер във фотографската култура, като предлага изключителни оптични характеристики.

EISA коментира за Nikon Z 6, носител на наградата „Camera of the Year“ 2019-2020.

Nikon създаде превъзходен фотоапарат с впечатляващо управление и здрав, качествен корпус, който осигурява отлични изображения в почти всяка снимачна ситуация. Системата му за автоматично фокусиране включва АФ с детекция на око, което позволява точно фокусиране, независимо къде се намира обектът в кадъра. Големият и ясен електронен визьор осигурява наистина прецизна визуализация на изображенията, а вградената в тялото на фотоапарата стабилизация помага за запазване на рязкостта на снимките с всеки обектив, който използвате, включително обективи с байонет F за DSLR фотоапарати. С две думи, това е най-добрият универсален фотоапарат за сериозни фотографи.

EISA коментира за NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S, носител на наградата „Professional Standard Zoom Lens“ 2019-2020.

NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S е светлосилен, професионален стандартен вариообектив за системата Nikon Z. Солиден и здрав, той разполага с нанокристално покритие и новото покритие ARNEO за намаляване на отблясъци и фантоми, а предните и задните лещи имат флуорно покритие за отблъскване на прах, мазнини и влага. Благодарение на пръстена за управление с възможност за персонализиране фотографът може лесно да регулира диафрагмата или компенсацията на експозицията, а OLED панел на цилиндъра показва стойността на диафрагмата, разстоянието на фокусиране или фокусното разстояние. С великолепните си оптични характеристики, които комбинират висока разделителна способност и атрактивно боке, този обектив е идеалният партньор за серията фотоапарати Nikon Z.

С наградите на Европейската асоциация за картина и звук (EISA) се отличават последни иновации, които съчетават най-модерната технология и широко търсени функции с водещи в класа характеристики. Организацията представлява уникално и дългогодишно сътрудничество между 55 от най-уважаваните специализирани списания от 29 държави по целия свят. Категориите на наградите се променят всяка година, за да отразяват развитието на дизайна и свързаността на продуктите.

За повече информация посетете уебсайта на EISA: https://www.eisa.eu/
За повече информация относно наградените продукти на Nikon посетете www.europe-nikon.com