31-07-2019

СНИМАЙТЕ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНИ ПОРТРЕТИ С НОВИЯ ОБЕКТИВ NIKKOR Z 85MM F/1.8 S НА NIKON

Амстердам, Нидерландия, 31 юли 2019 г.: Nikon посреща светлосилния стандартен обектив за портрети в семейството Nikon Z. NIKKOR Z 85mm f/1.8 S е бързофокусиращ обектив, който осигурява невероятна детайлност в целия кадър. Този пълнокадров безогледален обектив позволява на фотографите да създават портрети на обектите със спираща дъха яснота, независимо правят снимки, или заснемат видео.

От класически портрети на главата и раменете до портрети в среда или от задушевна обстановка до мащабни събития. Усъвършенстваните оптични характеристики на NIKKOR Z 85mm f/1.8 S осигуряват невероятни резултати на всяко място. Остротата от край до край е възхитителна – дори когато снимате с максимално отворена диафрагма от f/1,8. Бокето изглежда красиво и естествено, а отблясъците на обектива се спират ефективно дори в ситуации с контражур.

Фокусирането е бързо, а новата функция АФ с детекция на око на фотоапаратите Nikon Z може да следи автоматично окото на обекта, независимо дали е сам, или сред тълпа. Потребителите, снимащи филми, могат да използват 85-милиметровото фокусно разстояние за открояване на обектите и да заснемат видео клипове с впечатляващо малка дълбочина на рязкост.

Дирк Яспер (Dirk Jasper), продуктов мениджър в Nikon Europe, споделя: „NIKKOR Z 85mm f/1.8 S е невероятно универсален обектив. С бързата система за мултифокус и голямата максимална диафрагма не е нужно да се притеснявате от лошо осветяване или неочаквани възможности. Независимо дали снимате на събитие, в студио или на открито, имате свободата да създавате наситени портрети, които са всичко друго, но не и обикновени“.

Резюме на основните характеристики

NIKKOR Z: проектиран на базата на широкия байонет Z на Nikon, този обектив позволява да се улови повече светлина в целия кадър.
S-Line: оптичен дизайн от следващо измерение. Антирефлексно нанокристално покритие. Плавна, безшумна система за мултифокус.
Ясни детайли: изключителни резултати от край до край. Минимално разстояние на фокусиране от едва 0,80 м.
Здрава конструкция: всяка подвижна част на цилиндъра на обектива е херметично уплътнена, за да защитава от прах и водни капки. 
Чудесен за филми: безшумно регулиране на диафрагмата и почти безшумно АФ. Изместване на зрителния ъгъл при фокусиране почти няма.
Пръстен за управление с възможност за персонализиране: може да се използва за ръчно фокусиране (по подразбиране), контрол на диафрагмата или компенсация на експозицията.