11-04-2019

Nikon чества спечелването на четири награди TIPA World Award 2019 за D3500, Z 6, Z 7 и NIKKOR Z 14-30mm f/4 S

Амстердам, Нидерландия, 11 април 2019 г.: Nikon има удоволствието да съобщи, че получи четири престижни световни награди от Асоциацията на техническите фотоиздания (TIPA) за 2019 г. Nikon D3500 спечели „Best DSLR Camera“ (Най-добър DSLR фотоапарат), а двата безогледални фотоапарата получиха следните признания: Nikon Z 6 за „Best Full Frame Camera Expert“ (Най-добър пълнокадров фотоапарат за експерти) и Nikon Z 7 за „Best Full Frame Professional Camera“ (Най-добър професионален пълнокадров фотоапарат). Наградата „Best Mirrorless Wide Angle Zoom Lens“ (Най-добър безогледален широкоъгълен обектив) отиде при NIKKOR Z 14-30mm f/4 S.

Коментари на TIPA за Nikon D3500 – носителя на наградата „Best DSLR Camera“

Този компактен и лек DSLR фотоапарат е предназначен за аматьори, желаещи да преминат към фотоапарат, който се възползва максимално от широка гама обективи NIKKOR и аксесоари, за да подобрят забавлението и творчеството си при снимане. Неговият 24,2-мегапикселов CMOS сензор осигурява диапазон на ISO от 100 до 25 600, поддържа непрекъснато снимане с 5 кадъра/сек, включително възможности за запис на Full HD 1080/60p видео клипове. С приложението SnapBridge на Nikon потребителите могат лесно да споделят изображения със смартфон или свързано устройство. Освен това с помощта на приложението могат да задействат фотоапарата и да получат достъп до безплатната облачна услуга за споделяне и съхранение Nikon Image Space.

Коментари на TIPA за Nikon Z 6 – носителя на наградата „Best Full Frame Camera Expert“

Z 6 е предназначен за фотографи, които искат отлични резултати в условия на слаба осветеност и 4K UHD видео клипове с пълно четене на пикселите. 24,5-мегапикселовият CMOS сензор със задно осветяване с пиксели за АФ с детекция на фазата във фокалната равнина поддържа широк диапазон на чувствителност на ISO от 100 до 51 200 и работи с най-новия процесор за обработка на изображенията на Nikon, EXPEED 6. Фотоапаратът има 273 точки за фокусиране, което дава възможност за широко покритие на приблизително 90 процента от площта на изображенията както вертикално, така и хоризонтално. Опцията за рязкост в средния обхват в менюто Picture Control позволява на потребителите да правят текстурните елементи в екрана по-резки или по-меки както при неподвижни изображения, така и при видео клипове.

Коментари на TIPA за Nikon Z 7 – носителя на наградата „Best Full Frame Professional Camera“

Безогледалният фотоапарат Z 7 с висока разделителна способност разполага с 45,7-мегапикселов CMOS сензор с формат FX, който осигурява големи файлове с великолепни изображения. Той поддържа диапазон на ISO от 64 до 25 600 и разширена ISO чувствителност от 32 до 102 400. EVF има покритие от приблизително 100 процента с възможност за задаване на множество параметри за снимане, когато се гледа през визьора. Възможностите за заснемане на видео клипове включват 4K UHD, както и снимане във Full HD 120p, както и поддръжка на активен D-Lighting, електронно намаляване на вибрациите (VR) и фокус пикинг. Поддръжката на времеви код позволява синхронизиране на видео и звук от няколко устройства. Използването на обективи NIKKOR Z S-Line позволява тихо и плавно регулиране на експозицията по време на снимане на видео клипове.

Коментари на TIPA за NIKKOR Z 14-30mm f/4 S – носителя на наградата „Best Mirrorless Wide Angle Zoom Lens“

Отличаващ се с дизайн с почти плоска предна леща, 14 – 30-милиметровият обектив позволява използването на приставки за филтри (82 мм) към резбата на предния елемент. Конструкцията на обектива включва 14 елемента, четири от които са ED елементи, и нанокристално покритие на Nikon за намаляване на отблясъците и фантомите. Освен това разполага със стъпков двигател за плавно и тихо АФ, желана функция за неподвижни изображения и особено за заснемане на видеоклипове. Уплътненият срещу прах и влага обектив има също персонализируем пръстен за управление, който може да се използва за ръчно фокусиране, диафрагма и компенсация на експозицията. Обективът е лек, с тегло 485 г.

Спонсорирани от TIPA, която е глобален авторитет във фотографската индустрия, наградите обхващат продукти за снимане и създаване на изображения, излезли между 1 април 2018 г. и 31 март 2019 г., които се избират с гласовете на редактори на престижни списания за фотоапарати и фотография от целия свят.

За повече информация посетете уебсайта на TIPA World Awards www.tipa.com