25-02-2019

Безогледалната система и COOLPIX P1000 на Nikon печелят награди „iF Design Award“ за 2019 г.

Амстердам, Нидерландия, 25 февруари 2019 г.: Nikon има удоволствието да обяви, че безогледалната система и цифровият фотоапарат COOLPIX P1000 получиха награди „iF Design Award“ в своята продуктова категория.

Световните престижни награди „iF Design Award“, спонсорирани от iF International Forum Design GmbH, са признание за професионализъм при дизайна на продукти, комуникации и опаковки. Тази година жури от 67 известни специалисти по дизайн оцениха над 6375 претенденти от 52 държави. Претендентите бяха оценени по отношение на иновации, функционалност, естетика, отговорност и позициониране.

Безогледалната система на Nikon

Революционната безогледална система на Nikon е разработена около идеята за най-големия в света байонет за монтиране на обектива¹, който позволява на потребителите да улавят повече светлина и да използват изцяло нови нива на оптични характеристики.

Системата се състои от два безогледални фотоапарата – Z 7 и Z 6, които разполагат с новия байонет с по-голям диаметър, допълнен от обективи S-line NIKKOR Z. Тези превъзходни светлосилни, ясни и тихи обективи улавят повече светлина в целия кадър, за да осигурят изключителни нива на детайлност от ръб до ръб. Адаптерът за байонет FTZ, който завършва комплекта, позволява фотоапаратите Z да се използват със съществуващи обективи NIKKOR с байонет F.

¹ Към 23 август 2018 г.

COOLPIX P1000

Супертелефото цифровият фотоапарат COOLPIX P1000 на Nikon предлага най-голямото в света 125-кратно оптично увеличение. А с диапазон на фокусното разстояние 24 – 3000 мм потребителите могат да заснемат ясни снимки и видео клипове независимо колко отдалечен е обектът. Светлият обектив NIKKOR с f/2,8 – 8 и 16-мегапикселовият сензор превръщат революционната система идеална за фотографи, снимащи спорт, диви животни и пътувания.

За повече информация посетете уебсайта на „iF Design Award“: https://ifworlddesignguide.com/our-awards/professional-awards/if-design-award-2019