08-01-2019

ПОТОПЕТЕ СЕ В КАДЪРА С НОВИЯ ПЪЛНОКАДРОВ УЛТРАШИРОКОЪГЪЛЕН ВАРИООБЕКТИВ NIKKOR Z

Амстердам, Нидерландия, 8 януари 2019 г.: Днес Nikon добавя NIKKOR Z 14–30mm f/4 S към новата серия пълнокадрови обективи S-Line, предназначени за безогледалните фотоапарати Nikon Z. С компактната си конструкция и плоска предна леща този прибиращ се ултраширокоъгълен вариообектив разширява творческите възможности за фотографите, снимащи с Nikon Z. Той е чудесен за снимки и още по-добър за филми.

NIKKOR Z 14–30mm f/4 S е първият в света пълнокадров ултраширокоъгълен обектив, който има плоска предна леща.¹ Тази уникална характеристика на дизайна позволява използването на 82-милиметрови филтри, без да има нужда от обемисти държачи за филтри. Фотографите получават повече контрол и свобода, независимо дали снимат пейзажи, градски изгледи, архитектура, интериори или филми.

Този обектив е готов за пътуване благодарение на компактната конструкция, механизма за прибиране на обектива и изключително добрата изолация срещу въздействието на атмосферните условия. Новите оптични формули на NIKKOR Z и бързата комуникация между обектива и фотоапарата гарантират, че обичайното за широкоъгълното снимане изкривяване ще бъде минимално. Остротата е изключителна. Постоянната диафрагма f/4 дава възможност на потребителите, снимащи филми, лесно да проследяват от ярка дневна светлина до сенчести интериори.

Джорди Бринкман (Jordi Brinkman), продуктов мениджър, Nikon Europe, споделя: „Този ултраширокоъгълен вариообектив NIKKOR Z ще позволи на собствениците на Nikon Z да правят завладяващи снимки и филми навсякъде. Компактната конструкция означава, че можете да пъхнете обектива в по-малки чанти. Опцията за толкова лесно използване на филтри дава чудесна възможност да се постигне повече творчески контрол.“

Резюме на основните характеристики

Подготвен за филтри: първият в света пълнокадров ултраширокоъгълен обектив, към който може се поставят 82-милиметрови филтри¹, без да има нужда от обемисти държачи за филтри.
NIKKOR Z: проектиран на базата на широкия байонет Z на Nikon, този обектив позволява да се улови повече светлина в целия кадър.
S-Line: оптичен дизайн от следващо измерение. Антирефлексно нанокристално покритие. Плавна, безшумна система за мултифокус.
Пръстен за управление с възможност за персонализиране: може да се използва за ръчно фокусиране (по подразбиране), управление на диафрагмата (чудесно за преходите на ирисовата диафрагма по време на видеозапис) или компенсация на експозицията.
Чудесен за филми: безшумно регулиране на диафрагмата. Изместването на зрителния ъгъл при фокусиране е намалено, както и преместването на фокуса при промяна на увеличението.
Компактен и защитен: механизъм за прибиране на обектива гарантира, че обективът заема минимално място, когато не се използва. Много добрата изолация предпазва от прах и влага.


¹ Сред сменяемите обективи за цифрови фотоапарати, налични към 8 януари 2019 г.