24-10-2018

Сватбеният фотограф Надя Мели е новият европейски посланик на Nikon

Амстердам, Нидерландия, 24 октомври 2018 г. Nikon Europe B.V. с гордост приветства сватбения фотограф Надя Мели (Nadia Meli) с добре дошла в екипа на европейските посланици на Nikon. Надя се присъединява към колектива от фотографи на Nikon, отдадени на мисията да представят настоящето по най-добрия начин с помощта на най-новите технологии и познанията си в сферата на социалните тенденции.

Надя е родена в Италия, израства в Германия и понастоящем живее в Брайтън, Англия. След като години наред фотографията е нейно хоби, истинското ѝ фотографско приключение започва през 2010 г., когато приятел я моли да снима сватбата ѝ професионално. От този момент нататък сватбената фотография се превръща в кариера на пълно работно време, за която определящ е отличителният стил на Надя.

В основата на този стил са визията и целта ѝ – да създаде чувство за принадлежност. Най-голямата ѝ страст са хората и техните истории, а нейната амбиция като фотограф е да ги улови по естествен начин – да ги одухотвори с помощта на интересни, прости, интимни и непринудени изображения.

През 2018 г. Надя продължава да се занимава със сватбена фотография, като същевременно води фотографски семинари с цел да помага на хората да развият не само „редакторски стил“, но и собствени творчески глас и визия.

Надя Мели коментираФотографският ми стил се определя с четири думи – радост, автентичност, интимност, живот. Именно те са посланието, което искам да предавам чрез снимките си. Използвала съм Nikon почти през цялата си кариера и тези технологии ми помогнаха да израсна и да развия отличителния си стил. Горда съм да бъда част от програмата за европейски посланици на Nikon и да се присъединя към някои от най-великите фотографи на нашето време.

На тазгодишното събитие photokina Надя стана един от първите фотографи в Европа, изпробвали наскоро обявените безогледален фотоапарат Nikon Z 7 и обективи NIKKOR Z 35mm f/1.8 S и NIKKOR Z 24-70mm f/4 S.

„Използвах Z 7 и предназначените за него обективи по време на няколко сватби през август и ги поставих на изпитание в различни ситуации. Независимо дали работите на открито, или закрито, през деня, в полумрак, или през нощта – с невероятното качество на изображението и възможностите за снимане при слаба светлина в комбинация с лекото тяло на фотоапарата и безшумния затвор тази система е сбъдната мечта за всеки сватбен фотограф. Нямам търпение да експериментирам с нея."

Програма за европейски посланици

В програмата за европейски посланици на Nikon участват талантливи и влиятелни визуални творци, които използват най-модерните технологии в индустрията и следват социалните тенденции, за да представят настоящето.

За повече информация относно творчеството на Надя посетете:  Надя Мели

За Надя Мели

Надя Мели е родена в Италия и израства в Германия. Тя е фотограф, който специализира в снимането на интимни сватби и уединени брачни ритуали в различни точки на Европа. Надя е заснела стотици сватбени церемонии по цял свят и творбите ѝ са публикувани в редица списания и онлайн блогове. Благодарение на нейния неповторим, естествен и автентичен стил на снимане тя се е превърнала в известен фотограф в областта ѝ. През 2015 г. тя започва да води семинари и онлайн курсове, чрез които помага на фотографите да развият визия и да намерят творческия си глас и стил.

Авторските права върху всички изображения са собственост на © Надя Мели