06-09-2018

Nikon ще покаже своята безогледална система с пълен размер на кадъра на изложението photokina 2018

Нови фотоапарати, обективи и признатите в бранша високоговорители са на дневен ред на щанда в Halle 2.2.

Амстердам, Нидерландия, 6 септември 2018 г. – Nikon подготвя поредното си паметно представяне на водещото в света шоу за изображения, изложението photokina в Кьолн. Посетителите ще могат да изпробват най-новите продукти, а също и да разгледат наскоро лансираните безогледални фотоапарати с пълен размер на кадъра на Nikon с формат FX с байонет Z, обективи и адаптер за байонет за монтиране на обектива.

Посетителите на щанда на Nikon в Halle 2.2 ще могат също да изпробват разнообразните професионални D-SLR продукти, включително награждавания фотоапарат Nikon D850 с формат FX, който, със своите диапазон на ISO от 64 – 25600 и острота от 45,7 MP, предоставя върхова комбинация от разделителна способност, скорост и светлочувствителност. Освен това ще могат да се запознаят с широка гама фотоапарати на Nikon и обективи NIKKOR, като например наскоро лансирания базов модел D3500, фотоапарата с мегаувеличение COOLPIX P1000, както и висококачествените супертелефото обективи AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR и AF-S NIKKOR 180-400mm f/4E TC1.4 FL ED – първите телефото обективи за линията NIKKOR с вграден телеконвертор с 1,4-кратно увеличение.

На щанда на Nikon ще имате възможност да видите и презентации от някои от най-добрите фотографи в бранша, които ще споделят впечатленията си от снимането с оборудването на Nikon. Европейският посланик на Nikon и известен фотограф на изящни изкуства Дейвид Яроу (David Yarrow) ще говори за въздействащия и реалистичен начин, по който представя живота на Земята, както и за изпълненото с предизвикателства пътуване, което е поел, за да постигне този уникален стил. В същото време друг европейски посланик, сватбеният фотограф от италиански произход Надя Мели (Nadia Meli), ще сподели впечатленията си от тестването на новата система с байонет Z и нейната съвместимост както с новите, така и със съществуващите обективи NIKKOR. Британският фотограф и градски филмов оператор Роб Уитуърт (Rob Whitworth), изгряващата звезда Ямари Лиор (Jamari Lior), награждаваният фотограф и филмов оператор Пеп Бонет (Pep Bonet), посланикът на Nikon за северните страни Фрьойдис Яйтхюс (Frøydis Geithus) и спортният фотограф и фотожурналист Лукас Шулце (Lukas Schulze) допълват тазгодишния подбор от знаменити презентатори.

Дирк Яспер (Dirk Jasper), мениджър продуктов маркетинг в Nikon Europe, коментира: „Нашата нова безогледална система бележи стремежа ни към ново измерение в оптичната производителност, като разчупва общоприетите норми за разделителна способност и качество и несъмнено предлага нови възможности на творците, които проучват следващия си проект. Nikon предлага решение за всеки фотограф и присъстващите ще имат възможност да научат повече за новата система, както и да се докоснат не само до нея, но и до друите ни водещи в бранша продукти.

Нещо повече, благодарение на невероятните презентатори, които ще споделят своя опит в снимането, предизвикателствата, пред които се изправят, и съветите си на сцената на Nikon, тази година несъмнено ще бъде най-добрата ни година на изложението photokina до момента.“

Изложението photokina ще бъде отворено за обществеността от 26 до 29 септември 2018 г. За да видите последните новини и мнения, както и пълната програма на презентаторите, можете да ни следите в Twitter @NikonEurope. Присъединете се към разговора в Twitter #NikonPhotokina.