9/4/2015

Nikon се радва на голяма победа на наградите на TIPA за 2015 г. с отличия за D810, D5500 и COOLPIX P610

Амстердам, Нидерландия, 9 април 2015 г. – Днес Nikon съобщи, че три от продуктите на компанията са отличени с награди на TIPA (Technical Image Press Association) за 2015 г.

Глобалната организация TIPA, представлявана от световноизвестни списания за фотография и изображения, присъди наградата „Best Professional DSLR“ (Най-добър професионален D-SLR фотоапарат) на Nikon D810, „Best Entry Level DSLR“ (Най-добър D-SLR фотоапарат от среден клас) на Nikon D5500 и „Best Superzoom Camera“ (Най-добър фотоапарат със суперувеличение) на Nikon COOLPIX P610.

Наградите се избират от редактори от 27 фотографски списания от 16 различни държави и се присъждат на продукти, които според журито имат превъзходство по отношение на цялостното качество, производителността и предимствата, които предлагат за крайните потребители. По-конкретно редакторите на TIPA вземат предвид нововъведенията, използването на революционни технологии, дизайна и ергономичността, както и практичността и съотношението цена/ефективност.

Награда „Best Professional DSLR“ на TIPA: Nikon D810

Nikon D810 е 36,3-мегапикселов D-SLR със сензор с формат FX без оптичен нискочестотен филтър. Фотоапаратът прави изображения с пълна разделителна способност при скорост до 5 кадъра в секунда, записва видеоклипове с пълна висока детайлност и има подобрена функция за намаляване на шума и ISO диапазаон от 64 – 12 800 с възможност за разширяване до 32 – 51 200. Системата на Nikon за разпознаване на сцени с 91 000-пикселовото 3D цветно матрично измерване III осигурява балансирани експозиции дори при лоши светлинни условия с помощта на функциите за експозиция, АФ, баланс на бялото и i-TTL управление на светкавицата. За любителите на видеографията D810 предлага HDMI, функции за серийно заснемане през интервал и снимане през зададен период от време, вграден микрофон с възможност за избор на гласовия честотен диапазон, постоянен следящ АФ и пълно ръчно управление. Фотоапаратът е оборудван и с два слота, поддържащи както SD, така и CF карти с памет.

Награда „Best Entry Level DSLR“ на TIPA: Nikon D5500

Компактният D-SLR D5500 с DX формат е оборудван с 24,2-мегапикселов CMOS сензор, прави снимки с пълна разделителна способност при скорост до 5 кадъра в секунда и записва видеоклипове с пълна висока детайлност, като ви предлага да избирате между четири различни кадрови честоти – от 24 до 60p. Фотоапаратът разполага с водещата в класа си система на Nikon за 39-точково автоматично фокусиране, а благодарение на усъвършенстваната технология за проследяване в триизмерен режим дори най-малките обекти остават на фокус, колкото и непредсказуеми да са движенията им. Диапазонът на ISO чувствителността е между ISO 100 и 25 600 и това е първият D-SLR на Nikon с 8,1-сантиметров сензорен LCD екран с променлив ъгъл. Ергономичният дизайн, удобната ръкохватка и лекото тяло с тънък профил гарантират максимален комфорт. Посредством приложението на Nikon за безжична връзка потребителите могат да свържат фотоапарата със съвместим смартфон или таблет, без да използват точка за достъп. Разнообразните творчески режими дават възможност за персонализиране на облика и стила на всяко изображение.

Награда „Best Superzoom Camera“ на TIPA: Nikon COOLPIX P610

Със забележителното 60-кратно оптично увеличение на обектива NIKKOR с ED стъкло (24 – 1440 мм) Nikon P610 може да прави снимки при скорост от 7 кадъра в секунда (пълна разделителна способност) и да записва видеоклипове с пълна висока детайлност, като същевремнно използва технологията на Nikon за оптично намаляване на вибрациите с двойно детектиране и 5 стопа. Фотоапаратът е оборудван с 16-мегапикселов CMOS сензор за изображения, както и с електронен визьор и 7,5-сантиметров LCD екран с променлив ъгъл, осигуряващи разделителна способност от 921 000 точки. Снимачните функции включват филтърни и специални ефекти, макрорежим и филмово заснемане през интервал. P610 има вграден GPS и дава възможност на потребителите лесно да изпращат изображения до съвместими смартфони или таблети посредством вградената функция за връзка през Wi-Fi и NFC. Бутонът за контрол на увеличението с бързо връщане улеснява повторното заснемане на обект, който временно е извън кадър. Можете също да удвоите обхвата на обектива (до 120х) посредством Dynamic Fine Zoom – функция на Nikon за цифрово увеличение.