29-11-2022

NIKON ПУСКА ВЕРСИЯ 1.3.0 НА СИСТЕМАТА ЗА ДИСТАНЦИОННО СНИМАНЕ NX FIELD

Амстердам, Нидерландия, 29 ноември 2022 г.: Nikon има удоволствието да обяви излизането на версия 1.3.0 на NX Field – най-новата версия на системата за дистанционно снимане за професионални агенции. Актуализацията поддържа видеозапис на Z 9 – пълнокадровия безогледален фотоапарат/формат FX на Nikon – и разширява възможностите за дистанционно снимане.

Примерен екран за използване

С версия 1.3.0 може да се използва таблет за конфигуриране на настройките на фотоапарата, проверка на дисплеите за преглед в реално време на множество фотоапарати, свързани към NX Field едновременно, и извършване на операции, като стартиране и спиране на видеозапис на един екран. Всичко това може да се направи, докато едновременно записвате видео със Z 9. NX Field версия 1.3.0 показва също изгледа от множество фотоапарати, свързани в основен/допълнителен изглед. Това улеснява извършването на прецизни операции, като фокусиране и избор на точка за фокусиране, което създава по-ефективен видео работен процес, отколкото беше възможно преди за един фотограф/видеограф или малък екип.

Новите функции позволяват на главния фотоапарат да има по-добър контрол над отдалечените фотоапарати. За по-голямо удобство връзката между отдалечените фотоапарати и FTP сървъра ще се показва във визьора на главния фотоапарат и дисплея за преглед в реално време, като същевременно се показва и състоянието на свързаните отдалечени фотоапарати. Поддържа се бърз и добре защитен FTPS, а типовете изображения, които могат да се качват, са повече, за да се даде възможност за избор на „JPEG“ или „NEF (RAW) + JPEG“, в зависимост от мрежовите условия.

Nikon ще продължи да предоставя актуализации за NX Field, за да подпомага професионалните фотографи и създатели на изображения, които работят на първа линия за заснемане на репортажи и решаващи моменти.

Накратко за Nikon

Nikon е водещ световен доставчик на продукти и услуги за снимане. Зад иновативната оптична технология на компанията – от потребителски и професионални фотоапарати до обективи, системни аксесоари и оптика за спорт и отдих – стои над 100-годишен опит. Марката е световно призната за определяне на нови стандарти в дизайна и работните характеристики, като революционните безогледални фотоапарати от серията Z на Nikon и обективите NIKKOR Z представляват ново измерение на оптичните характеристики.

Nikon поема ангажимент да бъде лидер във фотографската култура и дава възможност на някои от най-добрите визуални творци да достигнат своя творчески потенциал чрез визуално разказване на истории. Фотографското оборудване, предлагано от компанията, което е носител на многобройни награди, дава възможност на фотографите и видеографите да реализират своята креативна визия на най-високо ниво. Многократно награждаваната оптика за спорт и отдих приближава света до вас за различните ваши занимания – от наблюдение на птици и звезди до театрални постановки, голф и пътешествия. Като доверен партньор с визия за бъдещето Nikon обединява създателите на съдържание на всички нива чрез своята ангажирана общност, ненадминат технически опит и достъп до образователни ресурси чрез инициативи като Nikon School.