02-11-2022

ПРОФЕСИОНАЛНИЯТ СУПЕРТЕЛЕФОТО ОБЕКТИВ NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S

Амстердам, Нидерландия, 2 ноември 2022 г.: Днес Nikon разширява своята гама от професионални супертелефото обективи с NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S. Със своя вграден телеконвертор и следващо ниво на характеристики на АФ този супертелефото фиксиран обектив е ефективен избор за фотографи на спортни събития и дивата природа. Висококачествената оптика осигурява постоянно невероятно качество на изображението, независимо дали снимате с 600 мм, или с 840 мм при активиран вграден телеконвертор с 1,4-кратно увеличение.

От високоскоростни автомобилни състезания до непредсказуеми диви животни – фотографите, работещи в трудни ситуации, ще оберат овациите за всяка снимка с този супертелефото обектив. Системата за фокусиране Silky Swift осигурява феноменално бързо и невероятно тихо автоматично фокусиране с прецизно намиране и проследяване на обектите. А водещото в класа си противоотразяващо мезо-аморфно покритие на Nikon ефективно противодейства на фантомите и отблясъците дори при снимане на сцени с множество директни източници на светлина в кадъра. Мощната вградена в обектива система за VR предлага до 5,5 стопа компенсация за стабилни снимки във всяка ситуация, а персонализируемите контроли позволяват изключителна гъвкавост при работа. Фотографите, които се нуждаят от по-голям обхват, могат незабавно да включат вградения телеконвертор, без да променят позата си при снимане или да откъсват очи от основното събитие.

NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S е идеално балансиран, като центърът на тежестта му се намира в средата на опората за статив за по-стабилна работа и по-малко натоварване върху стойката на тялото, независимо дали снимате от статив, или от ръка. Професионалистите могат да работят всеки ден в сурови външни условия благодарение на цялостната изолация срещу атмосферни влияния на този супертелефото обектив, който предлага също и впечатляващо лека конструкция. Размерите му дори са достатъчно компактни, за да се побере в чанта, която отговаря на повечето изисквания за ръчен багаж в самолета.

Дирк Яспер (Dirk Jasper), продуктов мениджър, Nikon Europe, споделя: Подобно на обектива от същото семейство (400 мм f/2,8 TC VR S), професионалният супертелефото обектив NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S включва най-модерната оптика и технология за фокусиране на Nikon за ненадминати работни характеристики. От най-трудните места до най-непредсказуемите обекти – ще получите желания резултат, независимо какво снимате.“

Резюме на основните характеристики: NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S

Вграден телеконвертор с 1,4-кратно увеличение: едно натискане на превключвател от дясната страна на обектива е всичко, което е необходимо, за да включите телеконвертора и да трансформирате 600-милиметровия фиксиран обектив с f/4 в 840- милиметров с f/5,6.
Безкомпромисен АФ: автоматичното фокусиране се задвижва от voice coil motor Silky Swift на Nikon и оптичен ABS енкодер, който открива и съобщава позицията на обектива с абсолютна точност.
Съвършена детайлност: остротата е изключителна в целия кадър дори когато снимате с максимално отворена диафрагма, а бокето е красиво плавно и заоблено.
Мощна вградена система за намаляване на вибрациите: дава предимство от 5,0 стопа и предимство от 5,5 стопа при използване на безогледален фотоапарат на Nikon, който поддържа Synchro VR. ¹
Противоотразяващо мезо-аморфно покритие: противодейства на фантомите и отблясъците чрез елиминиране на случайната светлина, идваща от диагонални и вертикални посоки.
Здрав: изолацията около всички подвижни части и байонета за монтиране на обектива не пропуска прах и влага. Флуорното покритие на Nikon защитава предния елемент.²
Балансиран: центърът на тежестта на обектива се намира около средата на опората за статив за по-стабилна работа и по-малко натоварване върху стойката на тялото.
Възможност за персонализиране: могат да се задават функции на пръстена Fn, както и на бутоните Fn, пръстена за фокусиране и пръстена за безшумно управление. Запазвайте разстоянията на фокусиране в бутона за запаметяване.
Удобни за кабина размери: достатъчно компактен и лек, за да се побере в чанта с оборудване, която отговаря на изискванията за ръчен багаж на повечето авиокомпании.
Съвместимост: поддържа използването на Z ТЕЛЕКОНВЕРТОР TC-1.4x и Z ТЕЛЕКОНВЕРТОР TC-2.0x.

¹ Въз основа на стандартите CIPA вградената в обектива система за VR постига 5,0 стопа компенсация (или 5,5 стопа със Synchro VR) в НОРМАЛЕН режим. Тази стойност се постига, когато обективът е прикрепен към безогледален фотоапарат, оборудван със сензор за изображения с филмов размер от 35 мм.
² Не е гарантирано, че обективът е устойчив на прах и капки вода при всякакви ситуации и при всякакви условия.
Фърмуерът на фотоапарата трябва да се актуализира до последната налична версия, преди да използвате NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S.

Накратко за Nikon

Nikon е водещ световен доставчик на продукти и услуги за снимане. Зад иновативната оптична технология на компанията – от потребителски и професионални фотоапарати до обективи, системни аксесоари и оптика за спорт и отдих – стои над 100-годишен опит. Марката е световно призната за определяне на нови стандарти в дизайна и работните характеристики, като революционните безогледални фотоапарати от серията Z на Nikon и обективите NIKKOR Z представляват ново измерение на оптичните характеристики.

Nikon поема ангажимент да бъде лидер във фотографската култура и дава възможност на някои от най-добрите визуални творци да достигнат своя творчески потенциал чрез визуално разказване на истории. Фотографското оборудване, предлагано от компанията, което е носител на многобройни награди, дава възможност на фотографите и видеографите да реализират своята креативна визия на най-високо ниво. Многократно награждаваната оптика за спорт и отдих приближава света до вас за различните ваши занимания – от наблюдение на птици и звезди до театрални постановки, голф и пътешествия.

Като доверен партньор с визия за бъдещето Nikon обединява създателите на съдържание на всички нива чрез своята ангажирана общност, ненадминат технически опит и достъп до образователни ресурси чрез инициативи като Nikon School.