02-11-2022

NIKON ПУСКА НА ПАЗАРА РЪКОХВАТКАТА ЗА ДИСТАНЦИОННО УПРАВЛЕНИЕ MC-N10 ЗА ВИДЕОГРАФИ

Амстердам, Нидерландия, 2 ноември 2022 г.: Днес Nikon има удоволствието да представи ръкохватката за дистанционно управление MC-N10 – нов аксесоар за видеографи и създатели на филми. Идеална за всяка композиция, тази олекотена и надеждна ръкохватка позволява на потребителите безпроблемно да управляват безогледалния фотоапарат Nikon в сърцето на своя комплект оборудване за заснемане на видео.¹

Независимо дали записват сами, или като част от малък екип, снимащите могат да управляват всички основни видео настройки чрез познатите бутони, поставени в ръкохватката MC-N10. Наличните функции включват тези, които обикновено се управляват чрез задните бутони на фотоапарата, както и настройките, зададени на дисковете за управление на фотоапарата или бутоните Fn. Фитинг за стандартна розетка ARRI позволява бърза смяна на позицията, а дисковете за управление без щракане на ръкохватката поддържат тишината на снимачната площадка.

Дирк Яспер (Dirk Jasper), продуктов мениджър, Nikon Europe, споделя: „Тази нова дистанционна ръкохватка наистина разкрива нови възможности пред видеографи, работещи с минимален комплект и малки екипи. Нейната олекотена конструкция и комфортно усещане ви осигуряват необходимото удобство за работа, така че да можете да проследявате и панорамирате без притеснение.

Резюме на основните характеристики – дистанционна ръкохватка MC-N10

Ръкохватка за дистанционно управление за видео: позволява управление на основни функции за заснемане на видео направо от ръкохватката.
Олекотена: тежи около 310 г с поставени две батерии АА.
Гъвкава: стандартна розетка ARRI улеснява бързата смяна на позицията. Дисковете за управление без щракване осигуряват тиха работа.
12 часа време на работа: по-дълги периоди на снимане с поставени 2 броя батерии AA.
Стабилна връзка: ръкохватката се свързва към фотоапарат Nikon чрез USB-C, което осигурява надеждно управление на всяко място, където снимате.

¹ Ръкохватката за дистанционно управление MC-N10 е съвместима със Z 9, Z 7II и Z 6II към момента на пускане на пазара. Необходима е надстройка на фърмуера, за да работите със Z 9 и тази ръкохватка.

Накратко за Nikon

Nikon е водещ световен доставчик на продукти и услуги за снимане. Зад иновативната оптична технология на компанията – от потребителски и професионални фотоапарати до обективи, системни аксесоари и оптика за спорт и отдих – стои над 100-годишен опит. Марката е световно призната за определяне на нови стандарти в дизайна и работните характеристики, като революционните безогледални фотоапарати от серията Z на Nikon и обективите NIKKOR Z представляват ново измерение на оптичните характеристики.

Nikon поема ангажимент да бъде лидер във фотографската култура и дава възможност на някои от най-добрите визуални творци да достигнат своя творчески потенциал чрез визуално разказване на истории. Фотографското оборудване, предлагано от компанията, което е носител на многобройни награди, дава възможност на фотографите и видеографите да реализират своята креативна визия на най-високо ниво. Многократно награждаваната оптика за спорт и отдих приближава света до вас за различните ваши занимания – от наблюдение на птици и звезди до театрални постановки, голф и пътешествия.

Като доверен партньор с визия за бъдещето Nikon обединява създателите на съдържание на всички нива чрез своята ангажирана общност, ненадминат технически опит и достъп до образователни ресурси чрез инициативи като Nikon School.