26-10-2022

NIKON ПУСКА ФЪРМУЕР ВЕРСИЯ 3.00 ЗА ПЪЛНОКАДРОВИЯ БЕЗОГЛЕДАЛЕН ФОТОАПАРАТ NIKON Z 9

Амстердам, Нидерландия, 26 октомври 2022 г.: Днес Nikon обявява излизането на версия 3.00 на фърмуера за своя флагмански пълнокадров безогледален фотоапарат Nikon Z 9.

Новата надстройка на фърмуера предлага вълнуващи нови функции както за създаването на филми, така и на снимки, както и подобрени функции за управление и показване, които отговарят на нуждите на потребителите.

Новите функции за филми включват високочестотно намаляване на трептенето и Hi-Res увеличение¹ – функция, която позволява мащабиране с висока разделителна способност, което ефективно разширява телефото диапазона, независимо от използвания обектив. Новите функции за снимки включват добавянето на опция C60 към високоскоростното заснемане на кадри+², която позволява високоскоростно непрекъснато снимане с приблизително 60 кадъра/сек във формат DX.

Надстройката на фърмуера също така предлага на потребителите по-удобен работен процес с подобрени опции за възпроизвеждане на изображения, заснети в серии при непрекъснато снимане.

За още по-добро задоволяване на изискванията на професионалистите за подобрено показване и управление броят на бутоните, които могат да се използват като персонализирани контроли, и разширението на персонализираните функции, са увеличени. В допълнение изображения и i менюто могат да се показват във вертикална ориентация по време на режим на възпроизвеждане и са добавени нови опции за размер на изображението за формат DX. Други подобрения включват разширено ограничение на АФ при слаба осветеност и намаляване на позицията на изместване на фокуса към препятствие на преден план, което за момент закрива целевия обект.

Тази надстройка демонстрира постоянния ангажимент на Nikon да посреща нуждите на потребителите чрез навременни актуализации на фърмуера, които предлагат водещи в отрасъла функции.

¹ Hi-Res увеличението е налично само при видеозапис с настройки за тип видеофайл ProRes 422 HQ 10 бита (MOV), H.265 10 бита (MOV), H.265 8 бита (MOV) или H. 264 8 бита (MP4) с област на изображението, зададена на FX (36×24). За някои функции на фотоапарата се прилагат ограничения.
² Само при проследяване на AE/АФ с настройка за качество на изображението JPEG нормален. Максималният брой кадри, които могат да бъдат заснети с една серия, е по-малък от възможния с високоскоростно непрекъснато снимане. Съветваме да се използва препоръчана от Nikon карта с памет.

Накратко за Nikon

Nikon е водещ световен доставчик на продукти и услуги за снимане. Зад иновативната оптична технология на компанията – от потребителски и професионални фотоапарати до обективи, системни аксесоари и оптика за спорт и отдих – стои над 100-годишен опит. Марката е световно призната за определяне на нови стандарти в дизайна и работните характеристики, като революционните безогледални фотоапарати от серията Z на Nikon и обективите NIKKOR Z представляват ново измерение на оптичните характеристики.

Nikon поема ангажимент да бъде лидер във фотографската култура и дава възможност на някои от най-добрите визуални творци да достигнат своя творчески потенциал чрез визуално разказване на истории. Фотографското оборудване, предлагано от компанията, което е носител на многобройни награди, дава възможност на фотографите и видеографите да реализират своята креативна визия на най-високо ниво. Многократно награждаваната оптика за спорт и отдих приближава света до вас за различните ваши занимания – от наблюдение на птици и звезди до театрални постановки, голф и пътешествия.

Като доверен партньор с визия за бъдещето Nikon обединява създателите на съдържание на всички нива чрез своята ангажирана общност, ненадминат технически опит и достъп до образователни ресурси чрез инициативи като Nikon School.