06-07-2022

NIKON ОБЯВЯВА ИЗЛИЗАНЕТО НА НАЙ-НОВАТА АКТУАЛИЗАЦИЯ НА ФЪРМУЕРА ЗА Z 9

Амстердам, Нидерландия, 6 юли 2022 г.: Nikon има удоволствието да обяви пускането на версия на фърмуера 2.10 за своя флагмански пълнокадров безогледален фотоапарат Nikon Z 9.

Актуализацията въвежда нова функция за високочестотно намаляване на трептенето, която, когато е активирана в режим на снимане, позволява прецизна настройка на скоростта на затвора на по-малки стъпки. По-рано скоростите на затвора можеха да бъдат адаптирани до 1/3 или 1/2 EV, но новото подобрение позволява на потребителите да регулират скоростите на затвора до 1/96* EV.

Възможността за регулиране на скоростите на затвора по-прецизно от всякога прави възможно да се контролират ефектите от трептене – дори когато табелите и високочестотното LED осветление се виждат по време на снимане.

Актуализацията също така ще подобри ефективността на проследяването на АФ, особено при заснемане на малки обекти – по-специално такива, които заемат малка част от кадъра. Освен това точността на фокусиране е прецизирана, когато АФ с детекция на очи или лица се използва с АФ с непрекъснато следене (AF-C). Тези актуализации ще помогнат на фотографите и видеографите с по-стабилно снимане.

Nikon непрекъснато се стреми да отговори на нуждите на потребителите чрез редовни актуализации на фърмуера, като им предоставя полезни функции.

* Когато високочестотното намаляване на трептенето е активирано, скоростта на затвора може да бъде фино настроена на много малки стъпки при скорости между 1/8000 и 1/30 s.

Накратко за Nikon

Nikon е водещ световен доставчик на продукти и услуги за снимане. Зад иновативната оптична технология на компанията – от потребителски и професионални фотоапарати до обективи и системни аксесоари – стои над 100-годишен опит. Марката е световно призната за определяне на нови стандарти в дизайна и работните характеристики, като революционните безогледални фотоапарати от серията Z на Nikon и обективите NIKKOR Z представляват ново измерение на оптичните характеристики.

Nikon поема ангажимент да бъде лидер във фотографската култура и дава възможност на някои от най-добрите визуални творци да достигнат своя творчески потенциал чрез визуално разказване на истории. Оборудването, предлагано от компанията, което е носител на многобройни награди, дава възможност на фотографите и видеографите да реализират своята креативна визия на най-високо ниво.

Като доверен партньор с визия за бъдещето, тя обединява създателите на съдържание на всички нива чрез своята ангажирана общност, ненадминат технически опит и достъп до образователни ресурси, чрез инициативи като Nikon School.