15-05-2018

Nikon представя новия си лазерен далекомер за играчи на голф COOLSHOT PRO STABILIZED

Амстердам, Нидерландия, 15-и май 2018 г.: Nikon представя днес лазерния далекомер за играчи на голф COOLSHOT PRO STABILIZED – този емблематичен продукт е нов, още по-усъвършенстван модел от серията COOLSHOT 80.

Моделът COOLSHOT PRO STABILIZED разполага с по-малък и по-лек корпус и с функция за намаляване на вибрациите, характерна за серията COOLSHOT 80. За по-добра видимост е оборудван с червен вътрешен OLED дисплей с функция за автоматично регулиране, която настройва яркостта на дисплея според нивото на осветеност на средата. Времето за показване на резултатите от измерването е сведено до около 0,3 секунди. Корпусът е устойчив на вода и мъгла за отлична защита срещу неочаквани водни пръски или дъжд.

COOLSHOT PRO STABILIZED разполага също и с „Индикатор за действително разстояние“ – LED светлина в предната част на уреда, която мига в зелено, когато се използва режим „Действително разстояние“. Това позволява използването му в официални състезания*, в които са разрешени уреди за измерване на разстоянието, тъй като ясно показва, че не е внедрена функцията за измерване на наклон нагоре/наклон надолу (ID технология).

COOLSHOT на Nikon премахва несигурността относно разстоянието, като осигурява на потребителя повече време за вземане на стратегически решения и фокусиране върху всеки удар.

Новият COOLSHOT PRO STABILIZED съчетава всичко, което се очаква от един лазерен далекомер за играчи на голф. С усъвършенстваната си функционалност и опростено измерване той е идеален както за онези, които за първи път използват лазерен далекомер за играчи на голф, така и за онези, които не са напълно доволни от традиционните лазерни далекомери.

*Проверете местните правила, преди да използвате COOLSHOT по време на официално състезание.

COOLSHOT PRO STABILIZED

Червен вътрешен дисплей
*Симулирано изображение

Основни характеристики

· Диапазон на измерване: 7,5 – 1090 м
· Оборудван е с функцията STABILIZED, която улеснява измерването до по-отдалечено флагче, като в същото време намалява вибрацията, породена от движението на ръката. Ефект от намаляването на вибрациите: Вибрациите на изображението във визьора, породени от движението на ръката (синусоидални вълни), намаляват приблизително до 1/5 или по-малко¹.
· Червеният вътрешен OLED дисплей осигурява по-добра видимост, независимо от ситуацията. Функцията за автоматична корекция на яркостта определя прецизно яркостта на дисплея според условията на осветеност на средата.
· Бързо и точно измерване, независимо от разстоянието – алгоритъмът HYPER READ е много по-усъвършенстван и показва резултата от измерването за около 0,3 секунди.
· Осветена в зелено ТЕХНОЛОГИЯ LOCKED ON²: Знакът LOCKED ON светва в зелено и ви подава информация за разстоянието до най-близкия обект. При измерването на застъпващи се обекти, разстоянието до най-близкия обект се показва със знак LOCKED ON във визьора. На голф игрище например се вижда ясно, че разстоянието до флагчето е измерено дори когато на заден фон има дървета.
· Голф режимът показва разстояние с корекция за наклона (хоризонтално разстояние ± височина), което ви насочва колко далеч трябва да изпратите топката и е полезно, когато играете голф на игрище с наклон нагоре или надолу – ID (наклон надолу/нагоре) технология.
· Използва се индикатор за действителното разстояние, който показва, че не е активна функцията за измерване на наклон нагоре/наклон надолу (ID технология). Когато се използва режим „Действително разстояние“, индикаторът мига в зелено, докато захранването е включено. Неизползването на функцията за измерване на наклон нагоре/наклон надолу (ID технология) може лесно да се потвърди от наблюдаващите. Индикаторът за действително разстояние може също да се изключи.
· Използва се режим с приоритет на първата цел. При измерването на застъпващи се обекти се показва разстоянието до най-близкия обект – това е полезно при играта на голф, когато трябва да се измери разстоянието до флагчето на игрище с гористи местности на заден план.
· Показваната стъпка за измерване на разстоянието: 0,5 м
· Единично или непрекъснато измерване (до 8 секунди)
· Висококачествен монокуляр с 6-кратно увеличение и многослойно покритие за ярки и ясни изображения
· Голям окуляр за лесно виждане (18 мм)
· Широко зрително поле (7,5 градуса)
· Голямото очно разстояние позволява лесно наблюдение, дори за тези, които носят очила
· Функция за корекция на диоптъра
· Компактен дизайн на корпуса за удобен захват
· Устойчив на вода и мъгла
· Широк температурен толеранс: -10° C – +50°C

¹ Съгласно стандартите за измерване на Nikon.
² Единични измервания: Когато се измерват застъпващи се обекти и разстоянието до най-близкия обект, се показва знакът LOCKED ON. Непрекъснато измерване: Когато показаните цифри се преместят към по-близък обект, се появява знакът LOCKED ON.