31-05-2017

Изживейте приключението със съвсем новия COOLPIX W300, който е пригоден за всякакви атмосферни условия

Амстердам, Нидерландия, 31 май 2017 г.: Nikon представя съвсем новия COOLPIX W300 – компактен фотоапарат, пригоден за всякакви атмосферни условия с квалификация за работа под вода. Този лесен за използване фотоапарат е перфектен за любителите на приключения и е готов да бъде с вас сред природата, в града и на всички места между тях.

С COOLPIX W300 ще направите лесно 16-мегапикселови снимки и 4K/UHD видеоклипове на дълбочина до 30 м без калъф.¹ Този прахоустойчив компактен фотоапарат работи стабилно и на сушата, като продължава да снима и при температури до -10° C.² А удароустойчивото му тяло може да издържи на падане от височина до 2,4 м.³ Ясният широкоъгълен обектив NIKKOR предоставя на потребителите свободата да правят великолепни снимки на действието при слаба светлина или в изпълнена с мрак подводна среда. С режим макро ще направите снимки в изключително близък план на мъничките чудеса над или под водата. Поддържането на GPS/GLONASS/QZS улеснява поставянето на геотагове на снимките и воденето на дневник за пътуванията. А функцията за свързване SnapBridge дава възможност на потребителите да синхронизират снимките със смарт устройство, докато ги правят, или да използват смарт устройството си за отдалечено снимане.

Инес Бернардес (Ines Bernardes), продуктов мениджър в Nikon Europe, споделя: „Ако имате желание за малко приключения, този компактен фотоапарат е за вас. Вземете със себе си COOLPIX W300 и можете да заснемете забавленията в басейна, красотата, която виждате, когато плувате с шнорхел, и дори гмурканията си за получаване на сертификат за напреднали водолази в открити води! Можете да снимате сцени, докато стоите отзад на джип, или да направите филм за действието на пистите – и всичко това – без да се притеснявате за фотоапарата. А функцията за свързване SnapBridge ви улеснява да споделяте приключенията си, докато се случват.“

Резюме на основните характеристики

- Здрава конструкция. Забележителни технически характеристики. Истинска свобода. Водонепропусклив на дълбочина до 30 м без калъф.¹ Удароустойчив при падане от височина до 2,4 м.² Защитен от замръзване при температури до -10°C, а също и прахоустойчив.³
- Вълнуващи моменти. Изключителни изображения. Чувствителен 16-мегапикселов CMOS сензор със задно осветление и ясен обектив с f/2,8 и 5-кратно оптично увеличение. 10-кратното Dynamic Fine Zoom⁴ удвоява обхвата на обектива, за да приближи още повече действието.
- Покажете повече от света. Запишете 4K/UHD 30p видеоклип или Full HD (1080p) филм на сушата или под водата. Новото заключване на AE спомага за снимането на видеоклип с плавни преходи при промяна на светлината, което е особено удобно при снимане под вода.
- Ясни и стабилни изображения. Бързото автоматично фокусиране и впечатляващото петосово хибридно намаляване на вибрациите от Nikon осигуряват бързо, стабилно, прецизно снимане – на сушата или под водата.
- Знае къде отивате. Показва къде сте били. Новият бутон за функции на фотоапарата ще покаже незабавно върху дисплея GPS данните, броя на предприетите стъпки и отчетените стойности на надморската височина/дълбочината или налягането на въздуха/водата.
- Лесно управление за живот, изпълнен с приключения. С дълбока ръкохватка, голям дисплей и лесно управление, когато сте под водата или носите ръкавици.
- Светът ви чака. Отидете да го намерите. Гнездото за статива на фотоапарата е също толкова полезно за аксесоари, като подводната светкавица SB-N10 от Nikon, колкото и при снимане на филми през интервал със статив.


¹ Водоустойчив: покрива условията на изпитване на Nikon, които са еквивалентни на JIS/IEC клас на защита 8 (IPX8). Снимането на дълбочини до 30 м е възможно в продължение на приблизително 60 минути.
² Защитен от замръзване/прахоустойчив: покрива условията на изпитване на Nikon, които са еквивалентни на JIS/IEC клас на защита 6 (IPX6).
³ Удароустойчив: покрива условията на изпитване на Nikon, които съответстват на MIL-STD 810F метод 516.5-Shock (пускане върху повърхност от дървесни частици с дебелина 5 см от височина 240 см).
⁴ Dynamic Fine Zoom може да постигне 2 пъти по-голямо увеличение от най-дългия оптичен телефото диапазон при запазване на максималната разделителна способност на изображението.

Съвместимост със SnapBridge
Функциите Bluetooth® и Wi-Fi® на фотоапарата са налични само при използване на SnapBridge. Приложението SnapBridge на Nikon трябва да се инсталира на съвместимо смарт устройство, преди SnapBridge да може да се използва с този фотоапарат.

Словната марка Bluetooth® и логотипите са регистрирани търговски марки, собственост на Bluetooth SIG, Inc., и използването на такива марки от Nikon и нейните свързани лица е по лиценз.
Wi-Fi® и логото Wi-Fi Certified са регистрирани търговски марки на Wi-Fi Alliance®.
Android и Google Play са търговски марки на Google Inc.