Nikon Imaging | България | Европа

19-10-2016

Усъвършенствайте професионализма си с новия AF-S NIKKOR 70–200mm f/2.8E FL ED VR

Амстердам, Нидерландия, 19 октомври 2016 г.: Nikon прави предпочитания от професионалните фотографи обектив с формат FX с телефото увеличение по-бърз, по-лек и по-гъвкав от всякога. Разработен да осигурява отлични резултати, новият AF-S NIKKOR 70–200mm f/2.8E FL ED VR ще помогне на фотографите, работещи с високоскоростни D-SLR фотоапарати на Nikon, да бъдат винаги с една стъпка напред.

Независимо дали се използва за снимане на спортни състезания, динамични събития, новини или репортажи, най-новият модел на този известен обектив притежава редица подобрения, които са от съществено значение в тази сфера. Съчетанието от по-добро проследяване на АФ и контрол на експозицията и режима VR SPORT предлага изключително качествено серийно снимане. В сравнение с предшественика си новият обектив предлага подобрени характеристики от край до край и намалено отслабване на светлината. Най-близкото разстояние на фокусиране вече е само 1,1 м, а максималният коефициент на репродукция е увеличен от 0,11 на 0,21 пъти. Бутоните на цилиндъра, които могат да бъдат конфигурирани, правят работата по-плавна, а позициите на пръстена за увеличение и фокусиране са разместени за по-балансирано управление. Благодарение на новия цилиндър на обектива от магнезиева сплав и HRI и флуоритните елементи този обектив никога досега не е бил не само толкова лек, но и с толкова здрава конструкция.

Дирк Яспер (Dirk Jasper), мениджър продуктов маркетинг в Nikon Europe, казва: „Новият NIKKOR 70–200mm f/2.8E предлага невероятен скок в качеството на изображението и по-бързо и по-плавно снимане през цялото време. SPORT VR, ергономична функция, наследена от наскоро излезлите 400-, 500- и 600-милиметрови телефото обективи, ще допринесе за истинска промяна в работата на фотографите, снимащи бързи, непредсказуеми действия с професионален D-SLR, като D5.”

Резюме на основните характеристики

Подобрено намаляване на вибрациите (VR) и прецизност от обектива до фотоапарата
Последното поколение технология за намаляване на вибрациите на Nikon позволява снимане със скорости на затвора до 4 стопа по-бавни, отколкото без VR¹, и се активира в мига, в който затворът бъде натиснат наполовина. Режим SPORT VR осигурява по-стабилно изображение във визьора при снимане на действия с много динамика. Подобреното проследяване на АФ позволява на фотографите да реагират бързо и точно на промените в автоматичното фокусиране. Електромагнитният механизъм на диафрагмата предоставя възможност за изключително стабилен контрол на автоматичната експозиция дори при серия от снимки с висока скорост.

Изключителна пълнота: оптична точност до ръба на кадъра
Съвсем новата оптична конструкция гарантира отлични характеристики от край до край. Новият оптичен дизайн включва шест елемента от ED стъкло, леща от флуорит и елемент с висок коефициент на пречупване (HRI). Нанокристалното покритие намалява фантомите и отблясъците за по-голяма яснота на изображението, а цветният кант, хроматичната аберация и изкривяването са под контрол в целия диапазон на увеличение.

¹ В нормален режим на база на стандарта CIPA.