Nikon Imaging | България | Европа

17-08-2016

Снимайте смело и споделяйте незабавно със съвсем новия модел D3400 фотоапарати D-SLR на Nikon

Амстердам, Нидерландия, 17 август 2016 г.: Nikon представя D3400 – фотоапарат D-SLR с формат DX, който изключително много улеснява снимането и незабавното споделяне на висококачествени изображения. D3400 е първият модел фотоапарати D-SLR на Nikon за начинаещи, включващ SnapBridge¹, което го прави идеалния фотоапарат за хората, които искат да преминат от спонтанни снимки към истинска фотография и които обичат да споделят създадените от тях изображения в движение.

SnapBridge на Nikon използва технологията Bluetooth® low energy (BLE)², която позволява на фотоапарата да поддържа постоянна, нискоенергийна връзка със смартфон или таблет. Потребителите на D3400 могат автоматично да синхронизират снимките, докато ги правят, независимо къде се намират. Вземете смарт устройството, което е сдвоено с фотоапарата, и снимките ще бъдат там, готови за споделяне – без нерви и чакане. Но това няма да са обикновени снимки. Изображенията са богати на детайли благодарение на големия 24,2-мегапикселов сензор с формат DX, мощния процесор EXPEED 4 и обектива NIKKOR на фотоапарата. Потребителите могат да се наслаждават на свободата да създават ослепителни снимки при слабо осветление и да заснемат портрети с плавно размазан фон. В допълнение към снимките, известната функция D-Movie на Nikon опростява създаването на видео клипове в кинематографичен стил. Дори начинаещите кинематографи могат лесно да заснемат филми с наличната светлина и да накарат обектите да изпъкнат на красиво размазан фон с помощта на бърз обектив NIKKOR.

Джорди Бринкман (Jordi Brinkman), продуктов мениджър, Nikon Europe, казва: „D3400 е вълнуващо допълнение към успешната серия D3000 на Nikon. Той наследява доказаната първокласна технология на фотоапаратите D-SLR на Nikon и предлага още по-голямо удобство на използване, с което са известни тези фотоапарати за начинаещи. По-специално, осигуряваната от SnapBridge постоянна връзка означава, че хората могат да открият „истинската“ фотография и същевременно да запазят онази свързаност със смартфоните, с която са свикнали.“

Допълнителни важни функции

Малкият D-SLR, който не спира да снима: правете до 1200 снимки с едно зареждане³ благодарение на нискоенергийния дизайн на фотоапарата и батерията с голям капацитет.
Превъзходен при слаба светлина: ISO 100–25 600, увеличение от една стъпка в сравнение с максималните стойности на ISO чувствителността, предлагани от D3300.
Ръководен режим: за потребители, които са нови в снимането с D-SLR, ръководният режим демонстрира как да регулират настройките на фотоапарата за заснемане на превъзходни снимки и филми.
Предимството на D-SLR на Nikon: невероятна скорост, прецизност и удобство на използване благодарение на системата за изключително точно автоматично фокусиране (АФ) и ясния оптичен визьор.
D-movie: записва плавни Full HD видео клипове с кадрова честота до 50p/60p.
Разширяема система: съвместим с пълната гама обективи NIKKOR с формат DХ и лесните за използване светкавици Speedlight на Nikon.
Комплекти: D3400 се предлага в няколко различни комплекта, които включват тялото на фотоапарата и един или два обектива NIKKOR. За лесно ежедневно снимане използвайте гъвкав стандартен вариообектив или достигайте чак до хоризонта с комплект, който включва обектив AF-P DX NIKKOR 70–300mm f/4.5–6.3G ED VR. Комплектите с обективи AF-P NIKKOR са идеален избор за кинематографи, тъй като тези обективи фокусират бързо и тихо, което позволява създаването на плавни видео клипове практически безшумно.


¹ Тъй като D3400 не поддържа Wi-Fi, следните функции на SnapBridge не са налични: отдалечено снимане със смарт устройство, прехвърляне на неподвижни изображения в оригинален размер, прехвърляне на филми.
² Словната марка Bluetooth® и логотипите са регистрирани търговски марки, собственост на Bluetooth SIG, Inc., и използването на такива марки от Nikon и нейните свързани лица е по лиценз.
³ На база на стандартите на CIPA, в режим на единична снимка, когато не се използва Bluetooth®.