Nikon Imaging | България | Европа

01-08-2016

ЗАПОЗНАЙТЕ С ИДЕАЛНИЯ ФОТОАПАРАТ ЗА ВАШАТА ВАКАНЦИЯ: НОВИЯ ВОДОУСТОЙЧИВ И УДАРОУСТОЙЧИВ COOLPIX W100

Амстердам, Нидерландия, 1 август 2016 г.: Гамата от компактни фотоапарати COOLPIX на Nikon има ново попълнение, предназначено за приключения в страната и чужбина – 13,2-мегапикселовия COOLPIX W100. Можете да плувате или да се гмуркате с него под водата на дълбочина до 10 м¹. Освен това той е удароустойчив при падане от височина до 1,8 м², издържа на студ до -10 °C³ и е прахоустойчив⁴, така че можете да го носите навсякъде, без да ви създава грижи.

Заснемайте висококачествени снимки и ги споделяйте незабавно с помощта на приложението SnapBridge, което автоматично прехвърля изображенията към смарт устройството ви за лесно съхранение и споделяне в социалните медии, когато сте в движение. С помощта на технологията Bluetooth®⁵ low energy (BLE) SnapBridge поддържа непрекъсната нискоенергийна връзка между COOLPIX W100 и вашия смартфон или таблет, за да ви улесни при управлението на фотографските ви дейности. Full HD филми (1080p) със стерео звук се записват с едно докосване на бутон, а електронното намаляване на вибрациите (VR) запазва видеоклиповете плавни и ясни.

Невероятно лесен за използване, COOLPIX W100 има отделни бутони, предназначени за работа с едно докосване, и удобен интерфейс, включително специално меню за деца, което го прави подходящ за фотографи на всякаква възраст. Изберете „Лесен автоматичен режим“, за да оставите фотоапарата да оптимизира всички настройки вместо вас, така че да получавате чудесни изображения всеки път, а вие можете да композирате снимките ясно на 6,7-сантиметровия/2,7-инчов TFT LCD дисплей с 230 000 точки дори при слабо осветление или пряка слънчева светлина.

Никога не е било по-лесно да създавате идеални портрети както на сушата, така и под водата. Системата „Интелигентен портрет“ активира функции, като например „АФ с приоритет на лица“, която автоматично открива и фокусира зоната на лицето на обекта, а „Подводно кадриране на лице“ прави снимки автоматично, когато открие лица на хора в морето или басейна.

На представянето на новия водоустойчив и удароустойчив фотоапарат Инес Бернардес (Ines Bernardes), продуктов мениджър за COOLPIX в Nikon Europe, каза: „COOLPIX W100 ви осигурява качествени снимки и Full HD филми с издръжливост, която ви дава спокойствие, защото знаете, че фотоапаратът ви е проектиран да издържа на неволно падане на земята или в басейна. Където и да пътувате, SnapBridge може автоматично да синхронизира изображенията със смартфона или таблета ви чрез технологията Bluetooth®⁵ low energy (BLE) за незабавно споделяне или съхранение. Лесната и интуитивна работа го правят идеален избор за снимане в движение, а специалното меню за деца превръща фотографията в забавление за цялото семейство.“

¹ Еквивалентен JIS/IEC клас на защита 8 (IPX8: позволява снимане в продължение на 60 минути под вода на дълбочина 10 метра/33 фута).
² (Преминал успешно условието за изпитване на падане на NIKON, което съответства на MIL-STD 810F, Метод 516.5 – Удар).
³ Приблизителна долна граница на температурата -10 °C (14 °F.)
⁴ Еквивалентен JIS/IEC клас на защита 6 (IP6X).
⁵ Словната марка Bluetooth® е регистрирана търговска марка, собственост на Bluetooth SIG, Inc., и използването на такива марки от Nikon Corporation е по лиценз.