Nikon Imaging | България | Европа

17-08-2016

Nikon пуска на пазара първите обективи със супертелефото увеличение, които са оборудвани с новия стъпков двигател AF-P

Амстердам, Нидерландия, 17 август 2016 г.: Nikon обновява портфолиото си от обективи DX NIKKOR с два леки модела със супертелефото увеличение: AF-P DX NIKKOR 70-300mm f/4.5-6.3G ED VR и AF-P DX NIKKOR 70-300mm f/4.5-6.3G ED.

Бързи, тихи и прецизни, тези обективи са чудесен начин да изследвате творческите предимства на телефото снимането. Независимо дали заснемате отдалечени обекти, правите снимки по време на пътуване или снимате аматьорски дивата природа, универсалният диапазон на фокусно разстояние от 70 – 300 мм с лекота ви приближава до действието. Елементът от стъкло с изключително ниска дисперсия (ED) във всеки от обективите осигурява изображения с ярки цветове, детайли с висока рязкост и отлично предаден контраст. И двата обектива са оборудвани с новия, изключително тих стъпков двигател AF-P на Nikon, който ги прави идеални за снимане както на видео клипове, така и на неподвижни изображения. AF-P DX NIKKOR 70-300mm ED VR разполага с технологията на Nikon за намаляване на вибрациите за получаване на ясни изображения без размазване дори при снимане в далечния край на телефото диапазона. И двата обектива имат сериозно предимство по отношение на размерите: компактната им конструкция ги прави удобни за носене и гарантира балансирано боравене с тях, когато се използват заедно с по-малки D-SLR фотоапарати на Nikon за начинаещи*. 

Джорди Бринкман (Jordi Brinkman), продуктов мениджър, Nikon Europe, казва: „Новите обективи 70 – 300 мм AF-P NIKKOR са страхотни инструменти за фотографи, които искат да изпробват силите си в телефото снимането. Оптимизираният им дизайн запазва теглото ниско и това са първите телефото обективи, оборудвани с двигателя за фокусиране AF-P на Nikon“.

Стъпков двигател

Стъпковият двигател на Nikon гарантира плавно, скоростно автоматично фокусиране. При увеличаване за снимка обектите се фокусират бързо и лесно. При снимане на видео клип двигателят ви позволява плавно да премествате фокуса от обект на обект практически безшумно, което гарантира, че качеството на филма няма да се влоши от звука при фокусирането на обектива.

Опростено управление, лека конструкция

И двата обектива със супертелефото увеличение предлагат на начинаещите потребители по-интуитивен начин на снимане. Те могат да превключват между автоматично и ръчно фокусиране с помощта на менюто на фотоапарата**. Без превключватели по самия цилиндър на обектива няма опасност от неволна промяна на настройките, когато настъпи моментът за снимане. Тези обективи също така ви позволяват да пътувате с по-лек багаж. AF-P DX NIKKOR 70-300mm f/4.5-6.3G ED тежи едва 400 г, а AF-P DX NIKKOR 70-300mm f/4.5-6.3G ED VR – 415 г.

*Тези обективи са съвместими с фотоапарати от серия D3000 от D3300 нататък, серия D5000 от D5200 нататък и серия D7000 от D7100 нататък. D500 също е съвместим. Моля, имайте предвид, че съвместимите фотоапарати може да изискват актуализация на фърмуера.
**Работи само с фотоапарати от серия D3000 от D3300 нататък и серия D5000 от D5200 нататък. Съвместимите фотоапарати може да изискват актуализация на фърмуера.