Nikon Imaging | България | Европа

06-05-2016

Цифровите SLR фотоапарати D5 и D500 на Nikon са отличени с наградата „Red Dot Award: Product Design 2016“

Амстердам, Нидерландия, 6 май 2016 г.: Nikon Corporation има удоволствието да съобщи, че два цифрови SLR фотоапарата на Nikon – D5 и D500 – са удостоени с отличието „Red Dot Award: Product Design 2016“ (награда Red Dot за продуктов дизайн за 2016 г.), спонсорирано от Design Zentrum Nordrhein Westfalen в Германия.

„Red Dot Award: Product Design“ е награда от световна величина, която се присъжда на продукти, пуснати на пазара през последните две години, които показват превъзходство в общо девет направления, включително новаторство, функционалност, ергономичност, екологичност и здравина.

През 2016 г. се състоя 61-вото издание на наградите „Red Dot Award: Product Design“. Победителите, избрани сред около 5200 продукта от 57 държави от цял свят, ще бъдат представени на специално изложение, което ще се проведе от 5 до 31 юли 2016 г. в Red Dot Design Museum в Есен, Германия.

За повече информация относно Red Dot Design Awards вижте уебсайта на Red Dot Online.

Общ преглед на D5 (пуснат на пазара през март 2016 г.)

D5 е най-новият флагман на Nikon сред D-SLR фотоапаратите. Той се отличава с превъзходни характеристики, като например забележимо подобрена способност за проследяване на движещи се обекти, видимо по-добро качество на изображенията при висока чувствителност, както и възможност да реагира при широка гама от сцени и обекти. Оборудван със 153-точкова система за АФ от следващо поколение и бърза функция за непрекъснато снимане със скорост приблизително 12 кадъра/сек№ (с проследяване с АФ и AE), фотоапаратът дава възможност за по-добро заснемане на целевия обект при различни условия. Освен това новият CMOS сензор на Nikon с формат FX и новият процесор за обработка на изображенията EXPEED 5 осигуряват поддръжка за най-високата стандартна чувствителност в историята на Nikon, ISO 102 400, както и изключително висока чувствителност не само при заснемане на неподвижни изображения, но и при записване на филми с неподдържаната досега детайлност 4K UHD (3840 Ч 2160).

¹ При скорост на затвора от 1/250 сек или по-бърза в режим на непрекъснато снимане с висока скорост (CH).

Общ преглед на D500 (пускането на пазара е планирано за края на април 2016 г.)

D500 е новият флагман на Nikon сред D-SLR фотоапаратите с формат DX. Той е оборудван със същата 153-точкова система за АФ от следващо поколение, която е вградена в D5, и осигурява високо качество при заснемане на целевия обект с бързата функция за непрекъснато снимане със скорост приблизително 10 кадъра/сек№. Новият процесор за обработка на изображенията EXPEED 5 и новият CMOS сензор на Nikon с формат DX гарантират превъзходно графично качество в широк диапазон от стандартни чувствителности, от ISO 100 до 51 200, при заснемане на неподвижни изображения и филми. Освен това фотоапаратът отговаря на нуждите на професионалистите с поддръжката за записване на видео с детайлност 4K UHD (3840 Ч 2160) и приложението SnapBridge за безпроблемно свързване на D500 към смартустройстваІ.

¹ При скорост на затвора от 1/250 сек или по-бърза в режим на АФ с непрекъснато следене (AF-C), захранване на фотоапарата чрез батерия EN-EL15 и зададени стандартни стойности за всички други настройки.
² Смартфони и таблети с iOS или Android™.