Nikon Imaging | България | Европа

22-06-2018

В памет на Дейвид Дъглас Дънкан

Дълбоко сме натъжени от новината за кончината на изтъкнатия американски фотожурналист Дейвид Дъглас Дънкан (David Douglas Duncan). Всички ние в Nikon скърбим за загубата на скъпия приятел и колега и изразяваме искрените си съболезнования.

Като военен фотограф Дънкан подробно отразява Тихоокеанската и Корейската война и размириците във Виетнам. През дългата му кариера негови творби са публикувани в „Ню Йорк Таймс“, списание LIFE и редица други издания. Освен с военната журналистика той е известен и с портретите на Пабло Пикасо.

Благодарение на високото мнение на Дейвид относно технологиите ни за изображения Nikon и NIKKOR добиха световна известност, за което ще му бъдем вечно признателни. Той бе невероятен партньор на Nikon от началото до края на кариерата си и с цялото ни уважение почитаме неизмеримия принос, който даде на журналистиката през 102-годишния си живот.

Изразяваме най-дълбокото си съчувствие и почитаме нашия невероятен приятел и партньор, с когото посрещахме предизвикателствата и радостите през изминалия век. Той завинаги ще остане в сърцата на семейството на Nikon.