14/03/2011

Прес-съобщение относно земетресението в Япония

Nikon изразява своето дълбоко съчувствие и съболезнования на жертвите на разрушителното земетресение, разтърсило северна Япония на 11 март. Към момента няма данни за пострадали или ранени служители на Nikon. Ние продължаваме да следим информацията свързана с безопасността на нашите служители и членовете на техните семейства непрекъснато.

Някои от компаниите в нашата група, включително Sendai Nikon Corporation, Miyagi Nikon Precision Co. Ltd., Tochigi Nikon Corporation, Tochigi Nikon Precision Co. Ltd., както и други подразделения и фабрики са пострадали по отношение на сградите и оборудването в тях (няма сериозни щети като срутвания на цели или части от сгради). Ние преустановяваме дейностите си в тези локации и продължаваме оценката на щетите и повредите. Към момента не сме в състояние да обявим кога ще възобновим дейностите си, поради регионалното прекъсване на инфраструктурата.

Nikon Corp. е създала извънреден щаб за контрол на бедствието, ръководен от президента на корпорацията (към 11-ти март) и в момента полагаме усилия за възстановяване на нашата оперативност възможно най-рано чрез нашите екипи за непрекъснато управление на бизнеса BCM (Business Continuity Management), създадени във всяка от компаниите ни.

Актуализации на ситуацията ще бъдат на разположение регулярно.


В отговор на тази трагедия и за да разшири помощта за жертвите от засегнатите райони, Nikon Corporation реши да дари 100 милиона йени на японския червен кръст.

Друга информация:

* За списък на компаниите от нашата група: http://www.nikon.com/about/info/group/index.htm

* За списък с нашите фабрики: http://www.nikon.com/about/info/corporate/index.htm