09.02.2010

Новият AF-S NIKKOR 16-35 мм F/4G ED VR

Днес Nikon Europe представи AF-S NIKKOR 16-35 мм F/4G ED VR – първият в света ултраширокоъгълен вариообектив с VR за фотоапарати FX-формат. Новият обектив предлага достъпно и практично решение за обща фотография с фотоапарати FX-формат като D700.

AF-S NIKKOR 16-35 мм F/4G ED VR е първият в света ултраширокоъгълен вариообектив, използващ технологията за намаляване на вибрациите, което позволява снимане с до четири стопа по-ниски скорости на затвора. Прилагането на системата за намаляване на вибрациите допълва максималната бленда f/4 при снимане на слабо осветление.

Комплексният оптичен дизайн на новия обектив се отличава с изключителното антирефлексно нанокристално покритие на Nikon, два елемента от ED стъкло и три асферични стъклени елемента – за постигане на минимално изкривяване и аберация, дори и при максимална бленда. Системата за намаляване на вибрациите VR II и безшумният вълнов двигател, гарантират тиха и дискретна работа, а деветте заоблени диафрагмени ламели осигуряват изображения с възхитително качество.

AF-S NIKKOR 16-35 мм F/4G ED VR балансира добре с фотоапарати от по-компактния FX формат, като D700, и е създаден, за да отговори на изискванията за ежедневна употреба. Здравият корпус от магнезиева сплав и уплътнението за защита от климатични въздействия го правят идеалния избор за склонни към приключения ентусиасти и професионални фотографи. Доставя се в комплект с устойчив сенник HB-23 и мек калъф. Планира се да бъде пуснат в продажба на 19 февруари 2010 г.