09-02-2009

Nikon пуска на пазара обектива AF-S DX NIKKOR 35 мм f/1.8G

Амстердам, Холандия, 9 февруари 2009 г. – Nikon Europe има удоволствието да представи съвсем новия обектив NIKKOR - AF-S DX NIKKOR 35 мм f/1.8G. Обективът се отличава с голяма максимална бленда - f/1.8, осигуряваща ясно изображение във визьора и красиви меки очертания на фона при малка дълбочина на полето. Той използва освен това свръхкомпактния безшумен вълнов двигател от пръстеновиден тип Silent Wave Motor (SWM) за осигуряване на безшумно и точно фокусиране дори при фотоапарати без вграден двигател като Nikon D40 и Nikon D60.

 

"Този обектив е чудесна креативна опция, която допълва комплекта обективи, закупуван от много клиенти заедно с фотоапаратите.” казва Лудвиг Дрийн, продуктов мениджър в Nikon Europe. Той добавя: “Очакваме, че много клиенти, особено студенти по фотография, ще открият в този обектив достъпна възможност за увеличаване на фотографското си оборудване".

 

AF-S DX NIKKOR 35 мм f/1.8G е с компактен и олекотен дизайн и осигурява високата способност за възпроизвеждане и качеството на снимките, с което са известни обективите NIKKOR, на достъпна цена. Безшумният вълнов двигател от пръстеновиден тип предлага безшумна работа на автоматичното фокусиране. Въпреки че всички групи елементи на обектива се преместват по време на фокусирането, предният елемент и стойката на филтъра, не се въртят, като дължината на цилиндъра не се променя, което е полезно при използване на монтираните върху филтъра безжични дистанционни светкавици SB-R200.