Nikon Imaging | България | Европа

Независимо дали пътувате по света, или изследвате по-близки до дома си дестинации, за да извлече най-доброто от всяко място, фотоапаратът ви се нуждае от невероятен обектив, който притежава достатъчно възможности и гъвкавост за заснемане на изображения, които да ви отличават от останалите.
Елементи, като променливата светлина и метеорологичните условия, предлагат безкрайни предизвикателства и възможности на фотографите. Но дори да сте на правилното място и да сте създали творческа композиция, без подходящия обектив не можете да постигнете нещо повече.
Един фотограф. Един ден. Пет обектива. Nikon постави мисия на испанския фотограф Ибай Асеведо (Ibai Acevedo) да заснеме в един ден пет различни места в родния си град Барселона с помощта на пет фиксирани обектива NIKKOR. Целта на Nikon беше да покаже как фиксираният обектив позволява на фотографа да се потопи в духа на мястото и да взаимодейства с обстановката около себе си за постигане на изключителни резултати при снимане.

Бели плажове | AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED

Плажовете са пълни с потенциални възможности за разсейване, но AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED е идеалният обектив за този пейзаж. Широкият му ъгъл улавя обстановката и атмосферата без изкривяване, като осигурява острота, дори при ярка светлина. Малката дълбочина на рязкост позволи на Ибай да заснеме спасителя на плажа с ясен фокус и да постигне ефект на меко размазване на огромното множество от чадъри на преден план в кадъра.

Животът на улицата | AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G

Може да ви се стори трудно да откриете красив кадър сред море от хора, но има начини да се справите с тълпата, като потърсите други обекти, които да включите в изображението. Ибай намери позиция над множеството, която му позволи да направи сравнение между многолюдната алея и спокойната сцена над нея. Открил идеалната композиция, той постигна още по-добър краен резултат благодарение на AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G Диафрагмата на обектива осигури отлична дълбочина на рязкост, предлагайки блестяща текстура на тунела от дървета с размазване в задната част на изображението.

Абстрактна архитектура | AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

Снимането на архитектура ви позволява да експериментирате с композицията и дълбочината на рязкост. AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G се отличава с това, че улавя едновременно дълбочината и широките ъгли, като в същото време е ефективен и при слаба светлина, ако снимате на закрито. За разлика от хилядите типични изображения на „Саграда Фамилия“, Ибай засне известната забележителност, отразена в близкото езеро. Благодарение на обектива така обрамчена от вълнички и храсталаци, снимката може да бъде объркана с картина.

Перфектният портрет | AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G

Едно от удоволствията на снимането по време на пътуване е разказването на истории чрез лица. Много градове имат исторически части, които предлагат интересни декори за портретни снимки в близък план. Готическият квартал в Барселона бе идеалната сцена, където да се изявят възможностите на AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G.
Този обектив е идеален за заснемане на изключително детайлни портрети. Той позволява ефект на плавно „боке“, привличайки окото на наблюдателя.

Идеалният залез | AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G

Залезите са красиви, но често снимани сцени, затова може да е трудно да се създаде снимка, която да се отличава от милионите други като нея. Ибай снима в увеселителен парк с изглед към красивата катедрала „Саград Кор“. От много висока гледна точка върху една въртележка той успя да заснеме катедралата и угасващата светлина на залеза. AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G бе неотменна част от създаването на тази снимка благодарение на функциите си за слаба осветеност, които се приспособяват лесно към променящата се вечерна светлина.

Какво оборудване съдържа чантата?

AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED

AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G

AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G