Nikon Imaging | България | Европа

Красотата на ръждата

Красотата на ръждатапоредица от макрофотографии, разкриваща впечатляващия контраст между природата и преходността в нашето съвремие

Поредицата „Красотата на ръждата“, заснета от макрофотографа Алберто Гици Паница (Alberto Ghizzi Panizza), разкрива красивия контраст между тучната шведска гора и ръждясващите превозни средства в Bilkyrkogеrden Kyrkц Mosse – автоморга в близост до Рюд, Линшьопинг, Швеция.

Ето как Алберто Гици Паница коментира преживяването си: „Един макрофотограф винаги търси интересни цветове и текстури, така че за мен Bilkyrkogеrden Kyrkц Mosse бе страна на чудесата. Обективите Micro-NIKKOR ми дадоха възможност да заснема в ясни детайли 60-годишната битка между изоставените автомобили и природата, която за пореден път опитва да си върне гората. Четирите обектива, които използвах за снимките, изиграха важна роля – позволиха ми да се доближа до действието и да разкрия „красотата на ръждата“ по невиждан досега начин.“

Алберто снима поредицата от изображения с Nikon D500, Nikon D810 и следните обективи Micro-NIKKOR на Nikon:

AF-S DX Micro NIKKOR 40mm f/2.8G : Създаден да улавя фините детайли, този невероятно лесен за използване компактен обектив осигурява разкошни снимки в близък план, както и великолепни общи снимки и портрети. Диафрагмата ви позволява да отделяте обектите в изображенията чрез приятен леко размазан фон и допринася за получаване на ясни снимки при слаба светлина.

AF-S DX Micro NIKKOR 85mm f/3.5G ED VR : Компактен и лек макрообектив с формат DX и висококачествена оптика. Коефициентът на репродукция 1:1 дава възможност за снимане в близък план на изключително фини текстури и детайли в естествени размери.

AF-S VR Micro-Nikkor 105mm f/2.8G IF-ED: Този обектив е оборудван със системата от второ поколение за намаляване на вибрациите (VR II) на Nikon, която позволява снимане от ръка под всякакви ъгли. Освен това той е идеален за правене на снимки от разстояние, когато е необходимо, например при заснемане на дивата природа.

AF-S Micro NIKKOR 60mm f/2.8G ED: Този обектив е компактен и универсален. Подходящ е както за снимане на пейзажи, така и за макрофотография. Най-компактният микрообектив на Nikon за снимки в близък план и обща фотография. Освен това той има вградена система за корекция на близки разстояния (CRC), осигуряваща висока производителност при близки разстояния.