Nikon Imaging | България | Европа
©Рос Харви

Каталог на Европейския сватбен колектив на Nikon

Сватбената фотография приспособява стила си към непрекъснато променящите се модни тенденции. В този каталог Европейският сватбен колектив на Nikon разкрива вълнуваща колекция от класически, съвременни и зараждащи се тенденции в сватбената фотография – всички до една заснети с фотоапарати на Nikon и обективи NIKKOR – и предлага съвети за пресъздаване на някои от най-интересните снимки.

Моден стил

Вдъхновени от списанията за висша мода и все по-авангардните кампании на дизайнери и шивачи на сватбени рокли, двойките може да внесат стилен и съвременен вид в снимките си. Както модната рокля, която носи, булката предпочита снимките й да изглеждат също толкова „модно“.

Заснета в Италия от Рос Харви с D750 и AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

„С помощта на AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G успях да заснема тази забавна, излъчваща непринудена елегантност снимка, която би изглеждала съвсем на място в някое модно списание. Избрах този обектив специално заради малкото число на диафрагмата му (f/2 при тази снимка), което ми позволи леко да размажа фона, точно колкото да запазя контекста и обстановката, като същевременно фокусирам само двойката.“

Рос Харви, Великобритания

Заснета в Гърция от Клое Лапесони с D750 и AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED

Простота

С развитието на тенденциите понякога виждаме тотално пренасищане на стиловете, което води до пълното им „изчистване“. Време е да се върнем към същността с акцент върху вечните снимки, които са фокусирани върху двойката и излъчват простота, чистота и сдържаност.

Заснета в Гърция от Надя Мели с D750 и AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

„Експериментирам с ъглите, за да запазя обикновените снимки интересни. Тук застанах над тълпата от хора, използвах обектива си AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G и композирах кадъра така, че на снимката да остане само младоженската двойка. Превърнах нещо, което можеше да бъде многолюдна снимка на първия танц, в това прекрасно изчистено изображение.“

Надя Мели, Италия

Само за професионалисти

Представете си сцената... обръщайки се към гостите, след като се е врекла във вечна вярност, двойката не е посрещната от море от усмихнати лица, а от стена от смартфони с камера. Нетърпението на гостите да снимат този специален момент ги кара да забравят, че и те са неразделна част от него. Затова не е чудно, че някои двойки любезно молят гостите да изключат мобилните си телефони по време на церемонията, което позволява на фотографа да заснеме по-естествено всеки един момент.

Заснета във Франция от Клое Лапесони с D750 и AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED