Nikon Imaging | България | Европа

Как широкоъгълните обективи NIKKOR помогнаха да бъдат разкрити „зрителните измами“ на Варшава

Варшава е известна с разнообразната си архитектура, която отразява дългата и колоритна история на града. Това бе идеалното място за германския фотограф Макс Лайтнер (Max Leitner) за снимане на великолепни архитектурни изображения – но от изкривена перспектива.
Вижте как широкоъгълните обективи NIKKOR позволиха на Макс да улави уникалните линии на градската архитектура, като включи същевременно професионалния градски фрийрънър Бени Грамс (Benni Grams), така че да се изкриви перспективата и да се получат зрителни измами, които карат зрителя да се запита какво се случва в кадъра.

Коментирайки опита си, Макс Лайтнер сподели: „Заобиколени сме от интересни контури, а аз винаги съм се впечатлявал от възможностите на фотографията да навлиза дълбоко в детайлите на тази среда. С помощта на линиите на съвременната архитектура, които направляват и понякога заблуждават, зрителят ми позволява да оформя обикновеното в нов визуален образ. Чрез отделяне и манипулиране на тези линии посредством композицията можете да изкривите възприятието на зрителя за пространство. Дойдохме във Варшава, за да видим докъде бихме могли да разширим тези граници, като същевременно отдадем заслуженото на великолепната съвременна архитектура на града.“

За фотосесията Макс използва фотоапарат D850 и следните широкоъгълни обективи NIKKOR:

AF-S NIKKOR 16-35mm f/4G ED VR – Този ултраширокоъгълен обектив разполага с технология за намаляване на вибрациите, благодарение на която подава стабилни изображения към сензора и визьора. Оптичната конструкция осигурява много висока разделителна способност и отличен контраст при различни условия.

AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED – Светлосилен обектив с изключително широк ъгъл за професионалисти, който разполага с нанокристално покритие за намаляване на ефектите от фантоми и отблясъци. Той осигурява острота от край до край и в ъглите на кадъра, която може да превъзхожда тази на равностоен обектив с фиксирано фокусно разстояние.

AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED – Този професионален ултрасветлосилен широкоъгълен обектив гарантира невероятно ясни изображения дори при слаба осветеност. Голямата му максимална диафрагма предлага също и ясно изображение във визьора, а безшумният му вълнов двигател – бързо и безшумно автоматично фокусиране.

AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G – Професионален широкоъгълен обектив с фиксирано фокусно разстояние и светлосилна диафрагма f/1,4. Той разполага с асферична леща за много висока разделителна способност и отличен контраст. Това здраво и надеждно устройство с висококачествена оптична система е идеалният избор за фотографи, които търсят обектив с висока работоспособност.

Какво съдържа чантата с оборудване?

AF-S NIKKOR 16-35mm f/4G ED VR

AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED

AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED