Nikon Imaging | България | Европа

Nikon D3400 – „Лешникотрошачката“ на тъмно

В ексклузивна фотосесия Nikon в партньорство с Мелиса Чапски (Melissa Chapski) и танцовия фотограф Лоран Лиотардо (Laurent Liotardo) показа как новият Nikon D3400, D-SLR фотоапарат с формат DX за начинаещи, позволява лесно създаване на висококачествени изображения и незабавното им споделяне след това.

Вижте изпълнението на Мелиса на световноизвестното коледно класическо произведение с #D3400втъмнината и как театърът „De Brakke Grond“ в Амстердам бе преобразен за уникалната фотосесия.

Фотосесия с Nikon D3400 при слаба светлина | „Танцът на Захарната фея“ на тъмно

Nikon представя „Танца на Захарната фея“ от „Лешникотрошачката“

Кой е Лоран Лиотардо?

Роден в Марсилия, Южна Франция, Лоран днес живее в Лондон и е професионален фотограф повече от 10 години, специализиран в снимането на танцови представления, филми и сватби.

Страстта на Лоран към фотографията може да се сравнява само с най-голямото му вдъхновение – балетът. Той е професионален балетен танцьор от 17-годишна възраст, като по време на кариерата си е изнасял представления из цяла Франция, преди да дойде във Великобритания през 2003 г., за да се присъедини към Английския национален балет, трупа, в която танцува и до днес. Лоран работи с фотоапаратите на Nikon от много години, по-специално с D810, D5 и D700, и е горещ почитател на фиксираните обективи NIKKOR (AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED, AF-S VR Micro NIKKOR 105mm f/2.8G IF-ED, AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED), предпочитайки ги пред всички останали.

Коя е Мелиса Чапски?

19-годишната Мелиса Чапски танцува от 15-годишна възраст – относително малко време за света на балета. Родена в Масачузетс, САЩ, тя учи в професионалната програма за обучение по балет „Ellison“ в Ню Йорк. Сега живее в Амстердам, където от август 2015 г. танцува в младежката трупа към Холандския национален балет. Мелиса участва в много международни състезания и печели златен медал на международния конкурс по балет в Индианаполис и Гран При на Америка за младежи през 2015 г.